New York Times’ın Twitter Yorumu: Ses Kayıtları Erdoğan’a Meydan Okuma

New York Times’ın Twitter Yorumu: Ses Kayıtları Erdoğan’a Meydan Okuma
21 Mart 2014 11:45

New York Times gazetesi, Twitter yasağını, ‘sosyal medyadaki ses kayıtlarının Erdoğan için belki en büyük meydan okuma’ diye yorumladı.

 

Türkiye’de Twitter’e erişimin engellenmesini değerlendiren New York Times gazetesi, sosyal medya üzerinden yayılan ses kayıtlarının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için “belki en büyük meydan okuma”yı oluşturduğunu yazıyor.

 

NYT: YEREL SEÇİMLERE 10 GÜN KALA BLOKE EDİLDİ!

 

NYT, Twitter’in, “Üst düzey yetkilileri ve bazı akrabalarını ile çevrelerini yaygın bir yolsuzluk soruşturmasına karıştıkları gibi gösteren telefon görüşmeleri kayıtları ve sızdırılmış belgelerin yaymak için kullanılması üzerine” Türk hükümetince bloke edildiğini belirtiyor.

 

Twitter’in yerel seçimlere 10 gün kala kapatıldığına dikkat çeken gazete, kararın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Perşembe günü Bursa’da yaptığı konuşmada güvenlik söz konusu olduğunda uluslararası tepkileri önemsemediğini söylemesinin ardından geldiğine dikkat çekiyor.

 

“BELKİ, 11 YILLIK İKTİDARININ, EN BÜYÜK MEYDAN OKUMASI”

 

ABD’li gazete, ses kayıtlarının Başbakan Erdoğan için “belki 11 yıllık iktidarının en büyük meydan okuma”yı oluşturduğunu düşünüyor ve Türkiye’de sosyal medyanın “geçen yazdaki hükümet karşıtı protestolardan bu yana daha popüler hale geldiğine” dikkat çekiyor.