Yolsuzluklarının üzerini örtmek için 14 tane savcı biraz az değil mi? diyen hakim, hakim karşısında

Yolsuzluklarının üzerini örtmek için 14 tane savcı biraz az değil mi? diyen hakim, hakim karşısında
28 Kasım 2014 09:30

Hakim Sevgi Övüç, “17 Aralık hırsızlık ve yolsuzluklarının üzerini örtmek için 14 tane savcı biraz az değil mi?” sözleri nedeniyle yargılanıyor.

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı, Başbakanlığı döneminde şehitlere “kelle” dediği için hakkında Şehit Aileleri Derneği tarafından açılan davada 3 kuruş ödemeye mahkum eden Hakim Sevgi Övüç, “17 Aralık hırsızlık ve yolsuzluklarının üzerini örtmek için 14 tane savcı biraz az değil mi?” sözleri nedeniyle bugün hakim karşısına çıkacak.

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde “Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunun” kurulmasına ilişkin yargı mensuplarının resmi sitesi ‘adalet.org’ta görüşlerini açıklayan İstanbul Anadolu Adliyesi Hakimi Sevgi Övüç, “17 Aralık hırsızlık ve yolsuzluklarının üzerini örtmek için 14 tane savcı biraz az değil mi?” diye yazdı. Bu açıklama üzerine 4 Cumhuriyet savcısı, Hâkim Sevgi Övüç’ün bu sözleri ile kendilerine hakaret ettiğini ileri sürerek şikayetçi oldu. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şikayetçileri Cumhuriyet savcısı, şüphelisi hakim olan dosya ile ilgili olarak 21 Temmuz 2014 tarihinde suçun unsurları ile oluşmaması nedeniyle kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

 

4 CUMHURİYET SAVCISI ŞİKAYETÇİ, BİR HÂKİM SANIK

 

Bu karardan sonra sadece 4 gün sonra İstanbul 5. Sulh Ceza Hâkimliğinin verdiği karar ile kovuşturmaya yer olmadığına dair karar kaldırıldı ve Hakim Övüç hakkında dava açıldı.

 

Bir Cumhuriyet savcısı tarafından açılan, 4 Cumhuriyet savcısının şikayetçi, bir hâkimin sanık olduğu ve yine bir hâkim tarafından bakılacak davanın duruşması 28 Kasım 2014 Cuma günü İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

 

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) ve Yargıçlar Sendikası üyesi hakim ve savcılar, Hakim sevgi Övüç’ün yanında olduklarını belirterek bugünki duruşmayı izleyeceklerini açıkladı.

 

ERDOĞAN’I MAHKUM ETMİŞTİ

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2000 yılındaki bir radyo kanalında yaptığı konuşma, 2007’nin mart ayında ortaya çıkmış ve Erdoğan’ın Abdullah Öcalan’a “sayın” şehitlere ise “kelle” dediği tespit edilmişti. Bunun üzerine Şehit Aileleri Derneği dava açmış, Kartal 2. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada Erdoğan, Hakim Sevgi Övüç tarafından üç yeni kuruş tazminata mahkum olmuştu.

 

Erdoğan, kararın ardından grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Ben, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanıyım. Şahsımla alakalı, düşünebiliyor musunuz, dava açıldı. Neymiş birisine ben ‘sayın’ demişim ve bundan dolayı açılan dava da ne biliyor musunuz? 3 kuruşluk manevi tazminat davası… Niye? Acaba diğerleri tutar mı tutmaz mı? Hile-i şeriye uygulayacaklar ya…” demişti.