Yolsuzlukla suçlanıp görevden alınan CHP ilçe başkanı Çıldır’dan açıklama!

Yolsuzlukla suçlanıp görevden alınan CHP ilçe başkanı Çıldır’dan açıklama!
29 Ağustos 2020 10:13

CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, CHP Korkuteli İlçe örgütünü yönetiminin usulsüzlükleri nedeniyle görevden alındığını, ilçe başkanı ve saymanın ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini duyurdu.

 

 

Görevden alma işleminden sonra görevden alınan CHP Korkuteli İlçe Başkanı Yıldıray Çıldır sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

 

 

Çıldır, “Öncelikle belirtmek isteriz ki; dedikodudan ibaret olduğu anlaşılan bu iddiaların tamamı asılsız ve mesnetsizdir. Hesabı verilemeyecek tek bir işimiz, tek bir kuruşumuz yoktur. Gerek parti hiyerarşisi gerekse hukuk önünde bu iddialar delilleri ve belgeleriyle tek tek çürütülecektir” ifadelerini kullandı.

 

 

Görevden alınan CHP Korkuteli İlçe Başkanı Yıldıray Çıldır’ın açıklaması şöyle:

 

 

“26.08.2020 tarihli İl Yönetim Kurulu Kararı ile görevden alınmış olduğumuza dair tebliğ, bugün tarafımıza ulaşmıştır.

Esasen partinin itibarını korumak ve yanlış algılara sebebiyet vererek partimize zarar vermemek için görevden alma kararında belirtilen gerekçelere karşı kamuoyuna açık bir beyanda bulunmamayı daha doğru görmüştük.

Ancak İl Başkanlığının, hiçbir sorumluluk gözetmeden can havli ile yaptığı açıklama karşısında gerek partimizi gerekse haysiyetimizi müdafaa etmek bakımından kamuoyuna gerçekleri açıklamak zorunluluğu doğmuştur.

İl Başkanlığı konuya ilişkin yaptığı açıklamada görevden alınmamızın gerekçesi olarak “kamuoyunda ve parti tabanında konuşulanların çoğunun doğru olduğu, usulsüz ve makbuzsuz para toplandığı” ileri sürülmektedir.

Öncelikle belirtmek isteriz ki; dedikodudan ibaret olduğu anlaşılan bu iddiaların tamamı asılsız ve mesnetsizdir. Hesabı verilemeyecek tek bir işimiz, tek bir kuruşumuz yoktur. Gerek parti hiyerarşisi gerekse hukuk önünde bu iddialar delilleri ve belgeleriyle tek tek çürütülecektir.

Mal bulmuş mağribî gayretiyle hazırlanan rapor tümüyle taraflı ve maksatlıdır.

Zira maksadı başından belli raporu hazırlamak için göstermelik olarak incelemeye gelen görevlilerin tespit ettikleri tüm eksiklik ve maddi hatalar derhal tarafımızca cevaplanıp giderilmiştir. Buna karşın raporda bunlara hiç yer verilmemiş olması her şeyi anlamaya yetmektedir.

Dedikoduyla, husumetle insanları yüz kızartıcı ithamlar altında bırakmak; HAYSİYET CELLATLIĞIDIR. Bununla parti disiplini ve hukuk içerisinde mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.

Bizler; gecemizi gündüzümüze katarak bu parti ve memleket için çalışan, alın terimizle kazandığımız çocuklarımızın nafakasını bu partiye veren, CHP’yi büyütmek için çocuklarının büyüdüğünü göremeyenleriz. Sırf husumet duygusuyla bizlere yakıştırılan bu ithamlar, tek kelimeyle ZULÜMDÜR!

İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya bakıldığında, akılların hala İl Kongresi’nde kaldığını üzülerek gördük. İlla rövanş isteniyorsa bunun yeri yine kongredir. Korkuteli İlçe Örgütü üzerinden hesaplaşma gayreti yakışık almamış, CHP İl Örgütü’ne ve temsil ettiği değerlere yakışmamıştır.

Bizim dünyamızda husumet, rövanş, hile gibi kavramlar yer bulamaz. Ama anlaşılan o ki; gözünüzü hasımlık ve rövanş bürümüş. Bizlerin aileleri, itibarları, şeref ve haysiyetleri umurunuzda olmamış.

Ancak bu asılsız ithamları üzerimize atıp gözünüzü bürüyen duygularınızı tatmin ederken en azından Cumhuriyet Halk Partisi’nin itibarını ve bu ilçedeki geleceğini düşünmeliydiniz. Sorumlu ve “koltuk derdinde olmayan” bir yöneticiden beklenen haslet buydu.

Hiç şüphe yok ki; adalet yerini bulacaktır!”