O yolda ‘katilim olma’ eylemi

O yolda ‘katilim olma’ eylemi
25 Kasım 2014 21:58

Zeytinburnu’nda bisikletli bir grup, bisiklet kazalarına dikkat çekmek amacıyla sahil yolunu tek şerit olarak trafiğe kapattı.

 

Bisikletli Ulaşım Platformu üyesi bir grup, geçen Cumartesi günü Zeytinburnu sahil yolunda bisikletiyle balıktan dönerken TIR’ın çarpması sonucu hayatını kaybeden 38 yaşındaki Vedat Koymalı’nın öldüğü yerde eylem yaptı.

 

Vedat Koymalı’nın can verdiği yere bisikletleriyle gelen yaklaşık 50 kişi, Sahil Kennedy Caddesi’ni tek şerit olarak Topkapı yönüne doğru trafiğe kapattı.

 

‘Bisikletli ölümlerini durdurun’, ‘Tam burada bir bisikletli öldürüldü’, ‘Katilim olma’ pankartları taşıyan eylemcilere yoldan geçen sürücüler de klakson çalarak destek verdi.

 

Grup adına bir basın açıklaması yapan Bisikletli Ulaşım Platformu Temsilcisi Ergin Ertekin, Vedat Koymalı’nın bisikletiyle evine giderken hayatını kaybettiğini hatırlatarak, “Yetkililere defalarca bildirmemize rağmen, Zeytinburnu sahil yolunda bulunan ‘sözde’ bisiklet yolu bir can aldı. Bisikletli ölümler artık dursun” diye konuştu.

 

Açıklamanın ardından bir süre daha yol üzerinde düdük çalıp ellerindeki pankartları taşıyan bisikletli eylemciler, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.