‘Yine kedi girer mi bilmiyorum’

‘Yine kedi girer mi bilmiyorum’
24 Nisan 2015 09:02

Enerji Bakanı Taner Yıldız, seçimlerde trafoya kedilerin girme riskinin olup olmadığı sorusuna “Bilmiyorum ama fens kafesleri var, bütün bunların olmaması için gayret gösteriyoruz” dedi.

 

 

Yıldız, TBMM’nin açılışının 95. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. ”CHP’nin trafolu ve kedili reklam filmini nasıl buldunuz?” sorusuna, “Ben o cümleyi kullanırken, bakın espri olarak alacaksınız ama böyle bir gerçek var diye bahsetmiştim. Bahsettiğim her cümlenin gerçek payı var. Espri yanı ağırlık kazanmış olabilir. Ben alınganlık göstermiyorum, şeffaflığıyla paylaşıyorum” yanıtını verdi.

 

 

KEDİ GİRER Mİ ?

 

 

Yıldız, “Seçimlerde kedilerin trafolara girmemesi için bir önlem olacak mı?” sorusuna da Yıldız, “Bilmiyorum. Fens kafesleri var, bütün bunların olmaması için gayret gösteriyoruz. Ne varsa, onu yine gerçeğiyle paylaşacağım. Yani o konuda herhangi bir komplekse sahip bir cümle kullanmam, ne varsa onu paylaşırım. Çünkü biz siyasetçilerin dürüst, açık ve şeffaf olmasını…Kendi aleyhine de lehine de olsa bunu prensip edindik” dedi.

 

 

Yıldız Akkuyu Nükleer Santrali için duyulan kaygılar için ”Paris’e 90 kilometre, Madrid’e de 70 kilometre mesafede nükleer santral yapılıyor. Onun turisti korkmuyor da, bizim turistimiz neden korksun ? Niçin onlar, o kaygıya sahip değiller? Biz üçüncü dünya ülkesi değiliz” dedi.

 

 

Kaynak: Sözcü