Yine de çok şey olabilir

Yine de çok şey olabilir
14 Kasım 2018 17:30

Seçim seçimdir, sandık yuvarlaktır, en beklenmedik anda en beklenmedik seçmen davranışı gelebilir.

 

 

Safile USUL H&H YORUM

 
Yani, CHP’nin mevcut yönetimi çok kötü olmakla beraber, iyi adaylarla yerel seçimde çok şey değişebilir.

 
Şu anda aday belirleme konusunda kafa patlatılıyor muhakkak, ne kadar isabetli seçimler yapılacak, bilmiyorum ama umuyorum ki, seçmene hitap etmesi bakımından en güçlü isimler seçilir.

 
Şimdi…

 
Sandığın yuvarlak olmasının yanı sıra, siyasi iktidarın, seçmenin bir bölümüne muhakkak yansıması olacak açıkları var…

 
Bunun yanı sıra siyasi iktidar çok frikik veriyor.

 
Mesela…

 
Bugün bakan Pakdemirli, “Et yerine, balık, tavuk yiyin” dedi. (balıkla sebze yemeği olmaz, bizde sebzeli ve etli tencere yemeği çok yaygındır oysa ve bu en besleyici ve sağlıklı yemek tarzıdır, bu arada, bu Pakdemirli bol bol kuzu eti löpletiyordur, Balıkesir kuzusunu tavsiye ederim, bir de Karadeniz yaylalarından olanı)

 
Mesela, Erdoğan Türk vatandaşı için geçtiğimiz salı grup toplantısında parmakları ile küçültme hareketi yaparak, “Vatandaş en azından ucuz kuşbaşı ve kıymasını yiyebilmeli” dedi. Muhalif partiler bu elle küçültme hareketli ucuz kuşbaşı olayına girebilirler. Ne yani, Türkler ne diye ucuz ve sert sığır kaskası yesin illa.

 
Yine mesela, aynı Erdoğan Avrupa’da hiçbir liderin harcamadığı kadar harcama yapıyor ve lüks içinde yaşıyor, çeşit çeşit uçağı var, muhalefet AB ülke liderlerinin masrafları ile Erdoğan arasındaki farkı anlatabilir. Küçük bir tüyo, AB ülkelerinde seyahatler yarım gün sürüyor, 1 gün olmak zorundaysa, bunun ciddi sebeplerinin olması gerekiyor. Liderler yanlarına sülale ve çevrelerini alamıyor.

 
Yine mesela, papaz konusunda gerilim sonuna kadar tırmandırılıp, ardından salıverildi ama çok çıkan döviz bir daha inmedi. Bu arada bırakın benzini menzini, pırasa bile üç katına çıktı, bir daha inmedi. Ki, bir kez karışan bir piyasa eski haline dönmez. Bunun sorumluluğu siyasi iktidarda. Ispanak 4 katına çıktı. Minibüs fiyatları arttı. İDO iç hat seferlerini kapatıyor. Vatandaş artık Bakırköy’den Bostancı’ya deniz otobüsü ile geçemeyecek. Halbukki deniz Türk Milleti’nin. Neden gidemesin hızlı bir biçimde gideceği yolu. Denizler bize Atatürk tarafından bırakıldı. 1. Dünya savaşında mesela Avusturya son denizini İtalya’ya kaptırdı ama Atatürk tüm denizlerimizin bizde kalmasını sağladı. Bu çok çok çokkk zor birşeydi ama Atatürk başardı.

 
Yine mesela, İDO diyor ki bugün yaptığı açıklamada, “Osmangazi’nin ucuzlaması beklenmiyor, o nedenle seferleri kaldıracağız”. Osmangazi köprüsğ olayına iyice bir girilmeli. Geçmeyen geçenden 3 kat fazla para ödüyor, bu pahalı köprüler ve genel pahalılık yüzünden asırlardır kullandığımız deniz yolları bile bize haram edildi bunlar tarafından.

 
Bir sürü konu var. Bu konular iyi adaylarla biraraya getirildiğinde sandık hakikaten yuvarlaktır ve ilave iyi faktörlerle daha da yuvarlaklaşabilir.
Bari iyi adaylar seçilsin.

 

Safile USUL Twitter

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Özel-İmamoğlu-Yavaş ekseni
Rüzgar yeniden kırmızı ve toprak esiyor
Köfteden de gitti birkaç puan