Yıldırım A takımını açıkladı

Yıldırım A takımını açıkladı
24 Mayıs 2016 17:10

Başbakan Binali Yıldırım Merkez Yürütme Kurulu’nu açıkladı. İşte AK Parti’nin yeni MYK’sı…

 

 

Veli Toprak / Sözcü

 

 

AKP’de parti yönetimi belirlendi. Bakanlar Kurulu ve MKYK’da etkisini gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP MYK’ya da damgasını vurdu. Erdoğan’ın eski avukatı olan Hayati Yazıcı iki numaralı koltuk olan siyasi işler başkanlığına getirildi. Askerlik arkadaşı Ahmet Sorgun da Seçim İşleri Başkanı oldu.

 

 

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, MKYK’dan 14 ismi yakın çalışma arkadaşı olarak açıkladı. Listeyi açıklarken genel başkanı önce okumak isteyen Yıldırım ‘malum’ diyerek kendi ismini okumadı. AKP’nin yeni Genel Başkan yardımcıları şu isimlerden oluştu:

 

 

Hayati Yazıcı (Siyasi İşler), Mustafa Ataş (Teşkilat), Ahmet Sorgun (Seçim İşleri), Cevdet Yılmaz (Tanıtım ve Medya), Mehdi Eker (Dış İlişkiler), Öznur Çalık (Sosyal Politikalar), Erol Kaya (Yerel Yönetimler), Şaban Dişli (Ekonomi İşleri), Mehmet Müezzinoğlu (Halkla İlişkiler-STK), Vedat Demiröz (Mali ve İdari İşler), Nükhet Hotar (Ar-Ge), Yasin Aktay (İnsan Hakları), Çiğdem Karaaslan (Çevre, Şehir ve Kültür), Abdülhamit Gül (Genel Sekreter).

 

 

AVUKATI VE ASKERLİK ARKADAŞI

 

 

Partide iki numaralı koltuk Siyasi İşler Başkanlığı. Bu koltuğa getirilen Hayati Yazıcı, Erdoğan’ın uzun yıllar avukatlığını yaptı. Daha sonra Başbakan Yardımcısı ve Gümrük Bakanı olarak görev yaptı. Konya Milletvekili olan Ahmet Sorgun ise, Erdoğan’ın askerlik arkadaşı. Erdoğan genel başkanken, İl Başkanı olarak atamıştı. Ancak Davutoğlu ile yıldızı barışmadı. 1 Kasım’da Erdoğan tarafından milletvekili listesine konuldu.

 

 

Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen ve Davutoğlu’nun genel başkan yardımcılığından aldığı Öznur Çalık ve Yasin Aktay da yeniden MYK’ya girdi. Ekonomik İşler Başkanlığı’na getirilen Şaban Dişli ise, partinin kurucu isimlerinden ve Erdoğan’a yakınlığı ile biliniyor. Dişli, 2008 yılında o tarihte CHP Grup Başkanvekili olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı yolsuzluk belgeleri nedeniyle istifa etmek zorunda kalmıştı. Savcılık, bu iddialarla ilgili 2015’te takipsizlik kararı verdi. Bakanlık koltuğunu kaybeden iki isim partiye kaydırıldı. Cevdet Yılmaz ve Mehmet Müezzinoğlu, MYK’ya girdi.