Yıldırım-Çipras görüşmesinde 15 Temmuz gerginliği

Yıldırım-Çipras görüşmesinde 15 Temmuz gerginliği
19 Haziran 2017 15:42

Yunanistan’da bulunan 15 Temmuz firarileri için Çipras ‘mahkeme kararlarına saygılı olmak zorundayız’ dedi. Yıldırım’ın ‘Bu iki ülke arasındaki ilişkilere umarım darbe vurmaz’ diye yanıt verdi. Çipras’ın bu çıkışı gülümseyerek geçiştirmeye çalıştığı gözlendi.

 

 

 

Başbakan Binali Yıldırım bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Yunanistan’a gitti. Yıldırım, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile başbaşa görüştü. İkili görüşmenin ardından kameralar karşısına geçti.

 

 

ÇİPRAS: MAHKEME KARARINA SAYGILIYIZ

 

 

Basın toplantısında; Yunanistan Başbakan’ı Çipras’a Yunanistan’da bulunan 15 Temmuz firarileri soruldu. Çipras bu soruya “Biz mahkeme kararlarına saygı göstermek zorundayız. Mahkeme, askerlerin iadesi ile ilgili bir karar verdi ve biz buna saygı göstermek zorundayız. İltica başvurusu ile ilgili süreç tamamlanmadı. Bizim tarafımızdan şöyle diyebiliriz ‘bir kriz söz konusu değildir’. Türkiye’de demokratik kurumlara karşı bir saldırıda bulunulmuştur. Biz de darbecilerin karşısında tavır aldık. Bu darbecilerin ülkemizde görülücek kişiler olamayacağını beyan ettik” dedi.

 

 

YILDIRIM: DARBECİLER DARBE VURMASIN

 

 

Başbakan Binail Yıldırım ise Çipras’ın bu sözlerine diplomatik olarak ‘sert’ bir yanıt verdi. Yıldırım “Yargı ile idarenin işleri her ülkede ayrıdır. Biz de onu söylüyoruz. Yargı kararını verecek idare de kendi inisiyatifindeki işleri yapacak. Fakat Türkiye hakikaten zor günler geçirdi. Mahkemenin verdiği karara saygılıyız ama umalım darbeciler iki ülke ilişkilerine darbe vurmasın” dedi. Yıldırım’ın bu sert uyarısına Çipras’ın gülümseyerek karşılık verdiği görüldü