Yılbaşı bahane hediye şahane

Yılbaşı bahane hediye şahane
23 Aralık 2013 11:15

Zaman gerçekten su gibi akıp gidiyor daha 2013′ün heyecanını yaşarken bir baktım ki 2014 olmaya ramak kalmış…

 

Dolly KARLIYOL TOSUN H&H YORUM

 

Bu sene hem bizler için hem ülkemiz için karışık, olaylı ve bir o kadar büyüdüğümüz bir sene oldu bence. O yüzden “YILBAŞI BAHANE HEDİYE ŞAHANE” yazımı da ona göre hazırladım.

 

Belki çoğunuz için yılbaşı pek bir şey ifade etmiyor olabilir, kiminize göre saçmalık kiminize göre hristiyanların kutladığı gelenek, kiminize göre herhangi bir günden farkı yok kimimize göre de sadece ticaret amaçlı kimimize göre de mutlaka eğlenceli bir şekilde kutlanması gereken bir gün. Bana göre sayıların büyüdüğü ve aynı zamanda rakamların hayatımıza önemine inanan biri olarak yepyeni bir sayfa ve pırıl pırıl bir defter olarak görüyorum yeni seneleri. Ben bir tek kendim ve sevdiklerim için yaşarım yılbaşını. O gün yeni rakamlı yıla girerken senenin özeti çıkarılır hatalar gözden geçirilir ve aslında daha çok paylaşmak yeni yıla girmeden insanlara sevgimizi göstermek için son günlerdir. Ben hediye vermek için özel günleri beklemem kişiye özel hediyeyi gördüm mü affetmem alırım. O yüzden hediye önerilerini zamansız parçalardan hazırlamak istedim. İster yılbaşı olsun ister doğum günü ya da nedensiz bir günde de bu hediye alternatiflerini tepe tepe kullanabilirsiniz:) Umarım beğenirsiniz…

 

1 – 2012 – 2013 senesi arasında geçen olayların içinde olduğu küçük bir arşivi oluşturup kişiye özel “2013 seti” hediye (belki de ayakkabı kutusunda :) ) etmek. Tabi bu hediye vereceğiniz kişinin karakterine ve ilgi alanlarına göre değişebilir. Örneğin; çerçevelettirilmiş birlikte çektirdiğiniz bir kaç fotoğraf, eğer gezi parkı olaylarına birlikte gittiğiniz bir sevdiğiniz ise o günlerin anısına objeler, 2013 yılı içerisinde kaybettiğimiz sanatçılardan derlemelerin olduğu bir arşiv (Müslüm Gürses’in müzik cd si veya plaklara düşkün ise plakları, Nejat Uygur’un oynadığı oyunlar vb.), eğer not etmeyi seviyor ise güzel bir defter ve ilk sayfasına 2013 yılındaki pozitif özelliklerinin olduğu motive edecek güzel bir not (“bu sene en kötü günümde benimleydin teşekkürler”, “bu sene yeni işin konusunda çok azimliydin seninle gurur duyuyuyorum”, “bu sene bir daha anladım ki çok iyi bir annesin” gibi gibi). Filmlere düşkün ise, sene içerisinde ödül alan filmlerden bazıları.

 

Gaz maskesi yüzük ve kolyeyi herstoryshop.com dan, yaşam ağacı bileklikleri https://www.facebook.com/pages/Ita-GOOD-LUCK-by-Hande/388601487855251   veya @goodluckbyhande  den, kişiye özel yapılan çizim, saat, çerçeve ve daha bir çok özel alternatifi sizeozelresimler.com dan bulabilirsiniz.

 

D1

 

2 – Bence bu hayatta yapılması gereken en önemli şeylerden biri kitap okumak ve farkındalığımızı daha da arttırmaktır. O yüzdendir ki hediye seçenekleri arasında kitabı en ön sıralara koydum.

 

İlk sırada küçüklüğümde babamın tavsiyesi ile okuduğum ve halen tadı damağımda kalan felsefesi ile beni mest eden kitap.

 

Olağan görünüm altında yatan gizli üstünlük…

Bilgiden cok anlayış…

İfade dolu bir sessizlik…

Kendini kanıtlama gereği duymayan alcakgönüllülük…

Zarif bir basitlik…

Büyük bir ruhsal rahatlık ama pasiflik değil…

Hakimiyet peşinde olmayan otorite…

Elde edilemeyen ancak keşfedilen…

Bilgilerden geçip basitliğe varmış… derdim! (alıntıdır)

 

ŞİBUMİ

 

Nicholai Hel, yarı Rus, yarı Alman asıllı koyu bir Amerikan düşmanı. Şanghay’da doğmuş, bir Japon generali tarafından büyütülmüş ve “Go” oyununu öğrenmiş. Bask dili dahil yedi dili ana dili gibi konuşuyor. Üstün düzeydeki “yakın algılama” yeteneği sayesinde fotoğrafı bile çekilemeyen bu yenilmez savaşçı günün birinde emekli olarak yaşadığı şatosundan amansız ve acımasız bir dövüşe katılmak üzere çıkıyor…

 

D2

 

Özellikle anlayışa ve empatiye daha da ihtiyacımız olan bu dönemde Sevgi dillerini bilmenin önemini vurgulamak istiyorum. Bu kitabın içeriği bana çok şey kattı umarım size de yardımcı olur…

 

5 SEVGİ DİLİ ( Tam bir başucu kitabı)

 

… Eğer sevginizi, eşinizin anlamadığı bir dilde ifade ediyorsanız, sevgi gösterdiğinizi hiç anlamayacaktır. Sorun iki ayrı dil konuşmanızdadır. Belki kocanız cesaret verici sözler duymak istiyor ama siz bir akşam yemeği pişirmenin onu neşelendireceğini düşünüyorsunuz. O kendisini hala kötü hissederken, siz hayrete düşüyorsunuz. Veya, belki de eşiniz, çocuklardan ve televizyondan uzakta sizinle beraber olmayı çok arzuluyor. Ona verdiğiniz çiçek de ona değer verdiğinizi anlatmıyor. “Beş Sevgi Dili”nde, nasıl olduğunu anlamadan, sevginin eşsiz dillerini konuşmayı, anlamayı ve eşinize sevginizi etkili bir şekilde gösterip, karşılığında gerçek sevgiyi bulmayı öğreneceksiniz.

 

D3

 

Yakın bir arkadaşımın bana hediye ettiği bu kitabı her canım sıkıldığı zaman açar okurum. İsterseniz gün gün okuyun isterseniz rastgele bir sayfasını açın inanın her defasında sorularıma cevap gelir :)

 

İÇİMİZDEKİ KAPILARI AÇMAK

 

Findhorn’un kurucularından olan Eileen Caddy’nin ilk olarak içindeki o sakin, huzurlu iç sesten kişisel mesajlar almaya başlamasından bu yana kırk yıldan fazla bir zaman geçmiştir. Yılın 365 günü için hazırlanan bu günlük, Eileen Caddy’nin ilham veren kısa mesajlarından seçilerek oluşturulmuştur.

 

D4

 

Nil Gün’ün bütün kitapları altın değerindedir bence. Farkındalığım konusunda bana çok yardımcı olan başka bir başucu kitabımdır. Duyguların (korku, endişe, üzüntü, nefret, kızgınlık, yas, hüzün, kıskançlık, depresyon, mutluluk, çoşku vb gibi) armağanları, olumsuz yanları, kendini ifade etme şekilleri, bastırıldığında ve patladığında neler olacağına dair harika bir kılavuz…

 

İÇİMİZDEKİ ŞAMAN – DUYGULARIN SİMYASI

 

Nil Gün’ün, derinlik psikolojisi anlayışıyla kaleme aldığı İçimizdeki Şaman Duyguların Simyası‘na aynı zamanda bir felsefe kitabı da diyebiliriz. Nil Gün, Duyguların Simyası’nda insanı (bireyi) açıklayan psikolojiyle evreni (bütünü) açıklayan felsefeyi öylesine iç içe geçirmiş ki; siz bireyin iç dünyasında dolaştığınızı zannederken evrenin derinliklerinde dolaştığınız hissine kapılıyorsunuz. İçimizdeki Şaman Duyguların Simyası bize, kendimizi ve başkalarını algılayışımızı derinden sorgulatıyor; neredeyse her satırında evrenin bir parçası olduğumuzu hatırlatıyor.

Bir roman tadında yazılmış Duyguların Simyası’nı okurken, yazarla karşılıklı sohbet ediyor duygusuna kapılıyor insan.

 

D5

 

Nasuh Mahruki ile röportaj yapma ve tanıma fırsatına eriştikten sonra kitabına daha da tutuldum. Kendi zirvesine çıkmış bir adamdan öğrenecek o kadar çok şey var ki. Bana hayatta vizyon kazanmanın ve inançla ruhumuzun yolculuğunda ilerlemenin gücünü hatırlatan bir kitaptır.

 

KENDİ EVEREST’İNİZE TIRMANIN

 

Bu kitabı okumanızı istiyorum.

Niçin?

 

Önemli bir kaynak olduğuna inandığım için. Gerçekten yaşamak isteyen, ’ruhuna gereken özeni gösterir’. Kitapta okuyacağınız gibi Socrates, ”Bir insanın hayattaki en önemli faaliyeti ruhuna gereken özeni göstermesidir,” der. Bu kitabı okuyarak ruhunuza özen göstermiş olacağınızı biliyorum.

 

Hiç dağa tırmanmadım, dağa tırmanmakla hiç ilgilenmedim, şimdiden sonra ilgileneceğimi de sanmıyorum. ÖNSÖZ DOĞAN CÜCELOĞLU

 

D6

 

Seneler evvel geçirdiğim bir hastalık sürecinde, bu kitap karşıma çıkmıştı. Kendi hastalığımın zihinsel sebebini bulduktan sonra hızlıca iyileşmemden sonra bu kitap benim için olmaz ise olmazlarım arasında yer almıştır.

 

DÜŞÜNCE GÜCÜYLE TEDAVİ

 

Düşündüğünüz her şeyin, yaşayacağınız her şeyin belirleyicisi olduğunu hiç düşündünüz mü? Louise Hay “Düşünce Gücüyle Tedavi” adı altında kaleme aldığı kitabında bu düşünceden yola çıkarak yepyeni bir dünyanın kapılarını açıyor. Bu öyle bir dünya ki sevginin ve özgüvenin temelleri üzerine kurulu. Ve sevgiyle özgüvenin başaramayacağı hiçbir şey yok. Kitabı okumaya başladığınız anda, gerçekten bir şeylerin değişmesi gerektiğini farkediyor ve olumlu bir değişim içine girdiğinizi hissediyorsunuz. Bu bir tür düşünce tedavisidir. İyi, olumlu ve gerçek… Bugüne kadar başınıza gelen tüm olumsuzlukların ve hastalıkların, kendi kendinize ürettiğiniz olumsuz düşüncelerden kaynaklandığını söylüyor, Hay. Bundan sonra yaşayacaklarınızın sizi memnun etmesini mi istiyorsunuz? Bu kitabı okuyarak bir başlangıç yapabilirsiniz. Kendinizi bu dünyaya çile çekmeye ve mutsuz olmaya gelmiş bir zavallı insancık olarak değil; seven, sevilen ve mutlu olmaya layık bir canlı olduğunuz için gönderilmiş bir pozitif enerji olarak düşünün. Kitap küçücük bir sivilceden, kansere kadar birçok hastalığın nedenlerinin psikolojik olumsuzluklardan kaynaklandığını satır satır anlatıyor. Hangi hastalık için, hangi olumlu öneriyi düşüncelerimizin besini olarak kullanacağınızı da söylüyor.

 

D7

 

3 – Benim için kitap ile eş değer olan bir hediye daha var ki o da tiyatro biletidir. Size önerim, bu sene uzun süredir izlediğim en güzel oyun olan “Rain Man”. Tek kelime ile muhteşem bir performanstı!

 

Başrollerinin Tom Cruise ile Dustin Hoftman’ın paylaştıkları 4 oscarlı bu sinema filmini izlemeyen yoktur sanırım. Kapitalist düzenin insanlıktan çıkaran hallerini Charlie(Cruise) adlı hayat, para ve güç sahibi olmaktan ibaret sanan bir ithal araba satıcısı ile yıllar sonra vanlğından haberdar olduğu otistik ağabeyi Raymond’ın (Hoffman) hikayesi üzerinden anlatıyor. Cihangir’deki BO Sahne’de sahnelenen oyunun başrollerini Devrim Evin ve Reha Özcan paylaşmaktadır. www.bosahne.com

 

D8

 

4 – Hediye vereceğiniz kişi kendini keşfetmek, kendi gerçeğini görmek ve kendisiyle yüzleşmek istediği bir dönemde ise sizlere iki tavsiyem var. Birincisi Yaşam/Pin kodu analizi ikincisi ise Astroloji Haritası. İkisini de bizzat yaptıran ve inanılmaz dönüşümlerini gören biri olarak gönül rahatlığı ile sizlere tavsiye ediyorum.

 

Yaşam kodu analizi dediğimiz çalışma ne için yaratıldığımıza yani hayat amacımıza ışık tutan ve bu yolda nasıl işlediğimizi açıklayan bir ayna olma ve farkındalık çalışmasıdır. Bu çalışma güçlü yanlarımızı, yeteneklerimizi ve potansiyelimizi açığa çıkarmaya ,zayıf yanlarımızı farkedip bunları güçlendirici ve iyileştirici neler yapabiliriz bunları tespit etmeye yönelik bir bireysel gelişim haritası oluşturmaya yarar. Meslek ve kariyer seçimimizden sorunların çözümünde kullanacağımız metodlara, içimizdeki çocuğun ne dediğinden dünya görüşümüze kadar bir çok konuda kendimizi tanımamızı sağlar. Randevu almak için www.gunerji.com dan ulaşabilirsiniz. Benim kendi deneyimimi okumak isterseniz http://www.lapetitedolly.com/telefonunuzun-pin-kodu-var-da-ruhunuzun-pin-kodu-yok-mu-zannediyorsunuz-o-zaman-mutlaka-okuyun/

 

Astroloji haritası için tek tek isim vermek yerine ben derim ki www.lapetitedolly.com da yazdığım ve güvendiğim astrologlara göz atıp sizin kalbinize uygun olanı kendiniz seçmenizdir…

 

5 – Defterleri kim sevmez, hele de size özel olan bir defter hediye edilirse. Kısa bir zamana kadar firmalar ajanda gönderme olayını defter görderme işine çevirdi. Hatta bazı firmalar isme özel tasarımlar yaparak…

 

Benim hayatımın önemli bir parçası olan Şapşik Hanım’ın çiziminin yer aldığı defterim sanırım 2014′ün en değerlisi olacak, belki yazmaya kıyamayabilirim bile :) Bu çizimi yapan kişi Elif Baltaoğlu. Sizde böyle özel çizim yaptırmak isterseniz [email protected]  a yazabilirsiniz…

 

D9

 

6 – Doğal karışımlarla yapılan ürünler gibisi yoktur. Bunlardan biri de Ayşe Tolga’nın kurucusu olduğu aromaterapi markası Aisha.

 

Aromaterapi nedir kısaca bahsedeyim önce: Aromaterapi, dünya da çok yaygın olan tamamlayıcı tıptır. Hatta yeni Zellanda ve Avustralya da sağlık sigortaları kapsamında yer alan ciddi bir terapi yöntemidir. Aromaterapik özellikleri olan yani, kokusunu veren aynı zamanda aromaterapik sinerjiye sahip olduğunu düşündüğümüz yağların, bitkilerin belli bölgelerinden belli metodlar ile elde edilmiş yağlardır. (çiçeklerin ve meyvaların kabukları tohumları gibi) Daha fazla bilgiye sahip olmak isterseniz Ayşe Tolga ile yaptığım röportaja göz atabilirsiniz, http://www.lapetitedolly.com/2013un-ilk-la-petite-konugu-ayse-tolga/

 

Aisha da sadece çevre dostu ve geri dönüştürülebilir ambalaj kullanıyor. Aisha ürünleri, toksin içermeyen, hayvanlar üzerinde test edilmeyen, doğal ve bitkisel içerikten üretiliyor.

Yeni yıl seti hem çok doğal hem de uygun fiyatlı bence :) Detayları www.aisha.com.tr den öğrenebilirsiniz.

 

D10

 

7 - Mihera.com’ u bilmiyorsanız acilen tıklayın ve göz gezdirin derim. Hem kendinize hem evinize hem sevdiklerinize özel tasarım el emeği göz nuru şeyler almak isterseniz özel parçaların olduğu bir site. Kitap ayracından kalemtıraşa, şapkadan lens kabına, telefon kapağından tabağa kadar bir çok şey mevcut.

 

D11

 

8 – El emeği göz nuru şeylere bayıldığımı söylemiştim, yapanın güzel enerjisinin o ürüne geçtiğine inanırım. Sizde benim gibi düşünen biriyseniz ya da hediye vereceğiniz kişi böyle düşünen biri ise size tavsiyem Atölye 1040. Çok eğlenceli ve yaratıcı ürünleri mevcut. Onları yeni keşfettim ama geç olsun benim olsun felsefesi ile sürekli bir şeyler alacağa benziyorum. Atölye 1040′da her keseye göre ürün var. 15 TL de verseniz 800 TL de verseniz aldığınız ürün tek, el yapımı, piyasada benzeri olmayan sadece size özel… (Mağaza bilgileri Suadiye Mah. Çamlı Sok. No:3/1A Suadiye/Kadıköy/İstanbul – Eren Kalender 0535 814 60 42, facebook sayfaları https://m.facebook.com/profile.php?id=127722720722424)

 

D12

 

Pek yakında ikinci bir Yılbaşı bahane Hediye şahane yazısı ile karşınızda olabilirim :)

 

Screen shot 2013-11-13 at 11.31.23 PM

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
DEPRESYON! Varlığımız yaşama programlıdır, ölüme değil…
Homeopati ile derinden şifa ‘Şeker toplarından, hücrelere mesaj var!’
Bana sıkça sorulan sorular!