YHT’de alkol yasağı!

YHT’de alkol yasağı!
22 Aralık 2014 12:52

Ankara-Konya hızlı tren seferlerinde geçtiğimiz yıl başlayan alkol yasağı uygulaması Eskişehir ve İstanbul hatlarında da uygulanmaya başlandı. Türkiye genelinde yüksek hızlı trenlerde artık alkol satışı yapılmayacak.

 

 

GEREKÇE: TALEP EKSİKLİĞİ

 

 

Beşler Şirketler Grubu tarafından işletilen Ray Restaurant yetkilileri, YHT’lerde alkol satışının durdurulmasının şirketin satış prensibi olduğunu ve talep eksikliğinden dolayı bu kararı aldıklarını belirtirken, TCDD’den konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Türkiye genelindeki tren seferlerinde sadece yemekli vagonlarda alkol satışı yapılmaya devam edeceği belirtildi.

 

 

İLK KONYA’DA DURDURULMUŞTU

 

 

YHT’lerde alkol satışının durdurulması uygulaması ilk olarak Ankara-Konya hızlı tren hattında başlamıştı. Beşler Grup Yönetim Kurulu Başkanı Reşat Erdoğan konuyla ilgili , “Bu tamamen ticari bir konu, şirket politikası. Ankara- Konya hattında alkollü içeceklere talep olmadığı için Ray Restoran yöneticileri yani bizim tarafımızdan verilen bir karar sonucunda sadece bu hatta alkollü içecek satışını durdurduk. Diğer tüm hatlarda alkol satışı devam etmektedir. Bu kararı almamızdaki en büyük etken, stok maliyetini düşürmek ve vagonlardaki fiziki depolama şartlarındaki yetersizliktir” demişti.

 

 

Kaynak: Sözcü / Deniz Ayhan