Yeşim Salkım’dan Gazilere anlamlı jest!

Yeşim Salkım’dan Gazilere anlamlı jest!
30 Ekim 2014 01:29

Muğla’nın Datça İlçesi’nde, belediye tarafından düzenlenen Cumhuriyet konserinde sahne alan Yeşim Salkım, gazilerin ayakta kaldığını öğrenince anlamlı bir jeste imza attı. Gazileri sahneye davet eden Salkım, konser boyunca gazilerle aynı sahneyi paylaştı.

 

Datça Belediyesi tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Yeşim Salkım konser verdi. Cumhuriyet Meydanı’nda yaklaşık bin kişinin katıldığı konserde, ilk parçasını seslendirdikten sonra gazilerin ayakta kaldığını öğrenen sanatçı, onları sahneye davet etti. Sahneye sandalye koydurup oturmalarını sağladığı gazileri, konser boyunca yanından ayırmayan Salkımı, bu jesti ile büyük takdir topladı. Karaman’ın Ermenek İlçesi’ndeki kömür ocağında 18 işçinin mahsur kalması nedeniyle repertuarını değiştirip, programında daha ağır parçalara yer veren Yeşim Salkım, “Bu programı iptal etmeyi düşünmüştük. Belediye başkanımız ile bu konuyu çok konuştuk. Ancak bugün burada sizin bu coşkulu kalabalığınız bizi iptal kararından vazgeçirdi” dedi.

 

CHP’li Belediye Başkanı Şener Tokcan ise konuşmasında, yapılan etkinliğin bir eğlence değil Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkma toplantısı olduğuna dikkat çekerek, “Bugün emekçilerden yana üzüntülüyüz. Ne yazık ki 18 maden işçimiz halen kurtarılmayı bekliyor. Umarız yeryüzüne sağ salim çıkacaklardır. Biz kömür ocağında mahsur kalan emekçi kardeşlerimizin, şuandaki durumlarının ne kadar zor olduğunu biliyoruz” diye konuştu.