‘Yeşilköy Arapköy oldu’

‘Yeşilköy Arapköy oldu’
10 Temmuz 2018 17:10

CHP’li İBB ve Bakırköy Belediye Meclis Üyesi Nadir Ataman, Bakırköy ve Florya başta olmak üzere İstanbul sahillerinin Suriyeliler tarafından işgal edilmiş durumda olduğuna dikkat çekerek “İBB’nin yetki alanı içinde olan bu alanlara İBB neden bir düzen getirmiyor? Bakırköy sahilleri Suriyelilerin, iç kısımlar TC vatandaşlarının. Anlayacağınız Yeşilköy olmuş Arapköy” dedi.

 

 

 

CHP’li Meclis Üyeleri Nadir Ataman, Doruk Bulut ve Deniz Erzincan tarafından İBB Meclisi’nin temmuz ayı bileşiminde verilen soru önergesi ile sahillerdeki göçmen sorunu gündeme taşındı. CHP’li İBB ve Bakırköy Belediye Meclis üyesi Nadir Ataman’ın sözlü olarak okunan soru önergesi sırasında gerginlik yaşandı. İBB Meclisi Birinci Başkanvekili Ahmet Selamet, Ataman’dan önergesini kısaltarak okumasını isteyerek aksi halde mikrofonunun kapatacağını söyledi. Ataman da “Hiç hafta sonu sahillere geliyor musunuz? Bu çok önemli bir sorun. Biz burada elimizi kaldırıp indirmeye mi geliyoruz sadece. İstanbul’un bu önemli sorununu burada anlatamayacak mıyız” diye tepki gösterdi.

 
TÜRK GÖRMEK İMKANSIZ

 

Mecliste gerginliğe neden olan önergede Kadıköy, Maltepe, Kartal, Beşiktaş, Avcılar, Bakırköy sahillerinin işgal altında olduğuna vurgu yapıldı. Ataman, Suriyeli göçmenlerin bir çoğunun kurdukları çadırlarda gece sahillerde kaldığını belirterek “Bisiklet ve yürüyüş yollarında mangal ve çadırlar olağan karşılanır hale geldi. İlçelerde yaşayan yerel halk artık sahillere inemez oldu. Neredeyse sahillerde Türkiye vatandaşı görmek imkânsız hale geldi” dedi.

 
GERGİNLİK UYARISI

 

“CHP’li belediyelerin yönetiminde olan bu ilçelere özellikle mi Suriyeliler yönlendiriliyor” diye soran Ataman şöyle devam etti:

 

“İBB’nin yetki alanı içinde olan bu alanlara İBB neden bir düzen getirmiyor? Hijyen sıfır tuvalet ihtiyaçlarını ağaç diplerinde, duvar kenarlarında gideriyorlar. Yakında ciddi sağlık sorunları yaşanabilir. Hijyen yok, huzur yok, denetim yok yakında yerel halkla Suriyeliler arasında gerginlik çıkarsa hiç şaşırmayız. “

 

YEŞİLKÖY “ARAPKÖY” OLDU

 

İstanbulluların kentin nimetlerinden faydalanamadığını, korkudan sahile inemediğini adeta kentte azınlıkta kaldığına dikkat çeken Ataman “Civarda emlak fiyatları düştü. Hırsızlık olaylarında büyük artış mevcut. Buradan uyarıyorum Suriyeliler ile yerel halk, esnaflar arasında gerginlik çıkarsa ki bu konuşuluyor sorumlusu kim olacak? Seyyar köfteci yasak, sebzeci yasak, simitçi yasak, pilavcı yasak ama hiç biri hijyeni olmayan binlerce mangal serbest. Gün bitiminde sahiller neredeyse çöp tarlası oluyor, sahillerin temizlenip halkın kullanımına uygun duruma getirmek için yapılan çalışmaların maliyetleri kimin cebinden çıkıyor? Bakırköy sahilleri Suriyelilerin, iç kısımlar TC vatandaşlarının. Bu bölge adeta kurtarılmış bölge görünümünde. Anlayacağınız Yeşilköy olmuş Arapköy” diye konuştu.

 

Ataman önergesinde şu soruları yöneltti:“Bu sorunların çözümü yönünde hangi tedbirler alınmıştır? Alınan tedbirler yeterli midir? Başka alınmasını düşündüğünüz tedbirler var mıdır? Varsa nelerdir? Bu konuda bu güne kadar intikal etmiş şikâyetler var mıdır? Varsa kimler tarafından yapılmıştır? Ayrıntıları nedir? Sonuçları nedir?”

 

 

Kaynak: Sözcü