‘Yeşil reçeteli’ soyguncular!

‘Yeşil reçeteli’ soyguncular!
17 Haziran 2017 08:55

ANKARA’da 2 kişi, epilepsi hastalarının kullandığı ve yeşil reçete ile satılan ilaçla bayılttıkları 4 kişinin üzerindeki paraları ve kredi kartlarını gasp etti. Şüphelilerin ilacı, ayran veya meyve suyuna karıştırarak mağdurlara ikram edip bayılttıkları belirlendi.

 

 

 

Fevzi Kızılkoyun / Hürriyet

 

 

PARAYLA ANTALYA’YA TATİLE GİTMİŞLER

 
Ankara Emniyet Gasp Büro Amirliği’ne çeşitli tarihlerde ayrı ayrı başvuran 4 kişi, dolandırıldıklarını, paraları ve kredi kartlarının gasp edildiği şikâyetinde bulundu. Gasp Büro Amirliği’nde özel bir ekip oluşturularak şüphelilerin belirlenmesi için çalışma başlatıldı. Toplanan MOBESE ve güvenlik kameraları incelemesinde 2 şüpheliyi tespit eden özel ekip, kullandıkları aracın plakasını da belirledi.

 

 

Aracın izini süren özel ekip, şüphelilerin Antalya’ya tatile gittiğini belirledi. Fiziki ve teknik takibini sürdüren polis, Y.D. ve H.G. kiraladıkları araçla tatil dönüşü Ankara’da yakaladı. Gözaltına alınan Y.D. ve H.G., emniyette sorgulanırken mağdurlar da şüphelileri teşhis etti. Y.D. ile H.G.’nin sadece 2 ay içerisinde dolandırıcılıktan elde ettikleri 20 bin lirayı Antalya’ya tatile giderek harcadıkları belirlendi.

 

 

Şüphelilerin, dolandırıcılık yöntemi ise filmlerde yaşanan bazı sahneleri hatırlattı. Buna göre Y.D. ve H.G., park, bahçe, hastane bahçesi gibi yerlerde belirledikleri yalnız oturan kişilerin yanına giderek sohbete başlıyor, samimiyeti ilerleten şüpheliler, ilaç koydukları içecekle mağdurları bayıltarak ceplerindeki para ve kredi kartlarını alıyorlardı. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.