O yeşil alanı da Bayraktar’a sattılar!

O yeşil alanı da Bayraktar’a sattılar!
26 Nisan 2015 11:29

CHP üyeleri, Pendik Batı Mahallesi’ndeki Anadolu Lisesi’nin futbol sahasının AKP’li belediye tarafından Bayraktar Grubu’na satışını protesto etti. Sabah saatlerinde futbol sahasına gelen CHP’li Belediye Meclis üyeleri ve ilçe örgütü üyeleri ve mahalle sakinleri direniş başlattı.

 

 

Konuyla ilgili görüştüğümüz CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyesi ve Pendik Belediye Meclis Grup Başkanvekili Tarık Balyalı, “AKP’li belediye tarafından 2013 yılı başında bir imar değişikliğiyle spor alanı olarak bulunan arazi, turizm-ticaret ve konut statüsüne alındı. İmar planının değiştirilmesini idare mahkemesine taşıdık. Top sahası, 21 Nisan 2015’te ihaleye açılıp, Viaport’un da sahibi olan Bayraktar grubuna satıldı. 7 bin 118 metrekare olan bu alana 15 kat yükseklik ve 2,5 emsal verildi. Çevresindeki mahallede yükseklik azami 6 kat” dedi.

 

 

Alanı sabah saatlerinde kamu yararına işgal ettiklerini ve kullanıma açtıklarını belirten Balyalı, “Yeşil alanlarının imara açılmasına dikkat çekmek istiyoruz. Pendik’te yeşil alan kalmadı. Bu bölge son derece değerlidir. Burası Pendik’in ruhudur, geçmişidir. Vahşi bir saldırı var, Pendik’in ruhuna aykırıdır bu ihale” şeklinde konuştu.

 

 

Bu alanın çocuklarımıza kalmasını istiyoruz diyen Tarık Balyalı, ‘buraya bina yapılmasını istemiyoruz. Buradan sonra başka hamleler de gelecektir. Bu şehirde yeterince beton var. Rantiyeye de şantiyeye de hayır diyoruz. Futbol sahası olarak kalmalı, ihale halk yararına iptal edilmelidir’ ifadelerini kullandı.

 

 

Kaynak: Odatv / Şenol Çarık