Yerel seçimler yaklaşırken ittifaklar ve atışma!

Yerel seçimler yaklaşırken ittifaklar ve atışma!
5 Aralık 2018 09:47

YEREL seçimler yaklaşırken ittifaklar tartışması siyasetin gündemini belirlemeye devam ediyor. Meclis grup toplantılarında ittifaklara dair mesajlar verilirken muhalefetle iktidar ortağı AKP ve MHP arasında atışma da vardı.

 

 
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün, yerel seçim ittifakına yönelik mesajlar verdi. Bahçeli, partisinin grup toplantısı sonrasında gazetecilerin soruları üzerine ittifak çalışmasının 30 büyükşehir belediye başkanı üzerine yoğunlaştığını söyledi. MHP’nin AKP ile ittifak kurması halinde Binali Yıldırım’dan boşalması beklenen Meclis Başkanlığı koltuğunu istediği iddiası hakkında da konuşan Bahçeli, “MHP’de pazarlık söz konusu olmaz. Meclis Başkanı henüz var” dedi.

 
Erdoğan ise MHP ile yerel seçim ittifakı gündemine ilişkin açıklamasını Güney Amerika ziyareti dönüşünde Ankara Esenboğa Havalimam’nda yaptı. Bahçeli’nin, ittifak çalışmasının 30 büyükşehir belediyesi üzerinde yapıldığı açıklamasını yalanlamayan Erdoğan, “MHP bir ismini belirledi, ben de bir isim belirledim. İki arkadaşımız teknik detayları çalışıyorlar” dedi, çalışmalar sonrasında Bahçeli ile bir araya geleceklerini söyledi.

 
Erdoğan, Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın İstanbul adaylığı konusunda da, “Malum Bütçe görüşmeleri var. Bunları Meclis Başkanımızm yürütmesinden daha doğal bir şey olamaz. Meclis Çalışmaları nedeniyle İstanbul ile ilgili biraz sabırlı olacağız” ifadelerini kullandı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, grup toplantısı konuşmasında kendisini eleştiren Bahçeli’ye yanıt verdi. “Ya nereye savrulduğunu bilmiyor ya da tutsak alındığından sesi çıkmıyor” ifadelerine yanıt veren Kılıçdaroğlu, Bahçeli’nin 2014 yılındaki, “Her vatan evladı cumhurbaşkanı olabilir ne var ki Recep Tayyip Erdoğan olamaz” sözlerini hatırlattı, “E Sayın Bahçeli şimdi kimin gölgesindesin? Ben sana şimdi ne diyeyim” diye tepki gösterdi.

 
İŞÇİLERE DESTEK

 
CHP grup toplantısına İstanbul Havalimanı çalışanları ve yakınları da katılırken bazı işçilerin şu anda cezaevinde olduğunu, inşaatta 52 işçinin ise öldüğünü hatırlayan Kılıçdaroğlu, “Sizin emek harcadığınız her saniyeden itibaren biz sizin yanınızda olduk. Hak aramanın suç olduğu ortamlar dikta yönetimlerin olduğu ortamlardır” diye konuştu.

 
1 milyon 800 bin kişi asgari ücretin altında maaş aldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, önceki gün açıklanan enflasyon rakamlarını, “Vatandaşın sofrasındaki enflasyon devam ederken otomobil fiyatları düşünce efendim enflasyon düştü deniyor” diyerek eleştirdi.

 
ABD DOST MU, DÜŞMAN MI?

 
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise, partisinin Meclis grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdi. Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump’a “Sevgili dostum” dediğini aktaran Akşener, “Adını koyun da bilelim. Amerika dost mu, düşman mı? İçeride başka dışarıda başka oynuyorsunuz” diyerek tepki gösterdi.