Yeniden karanlık! Venezuela’da üçüncü büyük elektrik kesintisi

Yeniden karanlık! Venezuela’da üçüncü büyük elektrik kesintisi
30 Mart 2019 09:09

Tarihinin en ciddi siyasi krizini yaşayan Venezuela bir yandan da elektrik kesintileri ile boğuşmaya devam ediyor. 7 ve 25 Mart tarihlerinde yaşanan iki büyük kesintinin ardından ülkenin büyük bölümünde elektrikler yeniden gitti.

 

 

 

Ülkede, 7 Mart’ta yaşanan ve yaklaşık bir hafta süren ilk, 25 Mart’ta başlayan ve tam olarak giderilemeyen 2’nci kesintinin ardından şimdi de 3’üncü büyük elektrik kesintisi yaşanıyor.

 

Dün yerel saatle 19.00 sularında başlayan son kesintiye dair herhangi bir resmi açıklama yapılmazken kesinti sonrası 21 eyalet ve başkent Caracas karanlığa gömüldü.

 

venezuela-elektrik-reuters2-660x440

Başkent Caracas’taki bir barda oturan müşteriler mum ışında sohbet etti.

 

Maduro kesintilerle ilgili manipülasyon iddiasında bulunurken, muhaliflerin yanı sıra başkanın destekçileri de bugün yürüyecek. Muhaliflere hükümet taraftarları da başkentin farklı noktalarından başlayacakları yürüyüşle cevap verecek.

 

venezuela-elektrik-reuters4-660x426

Elektrik kesintisinin ardından polisler trafiğin akışını kontrol altına almaya çalıştı.

 

İktidardaki Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi (PSUV) ve destekçi STK’lar ile sendikaların katılacağı yürüyüş kent merkezindeki devlet başkanlığı sarayı Miraflores’in yakınındaki Oleary Meydanı’nda sona erecek.

 

Kendini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido’nun liderliğindeki muhalifler de ülkede yaşanan elektrik kesintilerini protesto için başkentin Chacao semtinde yürüyüş yapacak.

 

Kaynak: Reuters