‘Yeni yetme’ kabineye giriyor!

‘Yeni yetme’ kabineye giriyor!
17 Ağustos 2014 07:45

AKP’de yeni başbakan için Ahmet Davutoğlu’nun adı geçerken “yeni yetme” Yalçın Akdoğan’ın da kabinede kendine yer bulması bekleniyor.

 

 

Tatilinin bitmesinin ardından Erdoğan’ın yeni genel başkan ve başbakanın ismini belirlemesi bekleniyor. Bu koltuklar için Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun adı öne çıkıyor.

 

Milliyet’ten Abdullah Karakuş’un haberine göre; Yeni başbakan ve yeni kabine için AKP’de gözler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tatil dönüşüne çevrildi.

 

“YENİ YETME” KABİNEDE

 

Kulislerde yeni genel başkan ve başbakan olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun ismi ön planda. Davutoğlu’nun yerine Dışişleri Bakanı olarak ise MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun isimleri konuşuluyor. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in adı ise AB Bakanı olarak dillendiriliyor. Yıllarca Erdoğan’ın danışmanlığını yapan Çelik’in ismi ayrıca Başbakan Yardımcılığı için de geçiyor. Erdoğan’ın Başdanışmanı olan ve bugünlerde “yeni yetme” tartışmalarıyla sık sık ismi gündeme gelen Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan’ın adı da Başbakan Yardımcılığı için kulislerde öne çıkıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Erdoğan’ın Başdanışmanı Binali Yıldırım’ın da kabineye girmesi bekleniyor. Yıldırım’ın kabineye girmese bile Köşk ile hükümet arasında irtibat kuracak isimler arasında olacağı belirtiliyor.

 

PARTİ YÖNETİMİNDEN HÜKÜMETE

 

Erdoğan’ın yakın çalışma arkadaşları olan parti yönetimindeki Genel Sekreter Haluk İpek ile Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop’un ismi de yeni Adalet Bakanı olabilecek kişiler arasında gösteriliyor. Adalet Bakanı bekir bozdağ’ın ismi de Başbakan Yardımcılığı için geçiyor. Grup başkanvekilleri Nurettin Canikli ile Mahir Ünal ise parti yönetiminden kabineye girebilecek isimler arasında gösteriliyor.

 

BABACAN’IN YERİNE NUMAN KURTULMUŞ
Kulislerde üç dönem yasağında son dönemlerini yaşayan bakanların kabineden alınacağı ve yerine yine üç dönem yasağında son dönemleri olan bazı milletvekillerinin gireceği konuşuluyor. Özellikle ekonomi alanındaki bakanlarda bazı değişikliklere gidilebileceği belirtiliyor. Kulislerde gidecek bakanlar arasında ise Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın ismi öne çıkıyor. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin ise görevini sürdürebileceği ifade ediliyor. Babacan’ın yerine ise Ekonomiden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un getirilebileceği dile getiriliyor.