Yeni Şafak yazarı Kılıçarslan’dan ilahiyatçı İslamoğlu’na: Sahibi olduğu vakıf, 4 kardeşin öldüğü eve 1,5 kilometre uzaklıkta

Yeni Şafak yazarı Kılıçarslan’dan ilahiyatçı İslamoğlu’na: Sahibi olduğu vakıf, 4 kardeşin öldüğü eve 1,5 kilometre uzaklıkta
9 Kasım 2019 08:49

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, “Bir tarikatın kurtarılmış bölgesi olarak bilinen bir İstanbul semtinde, 48-62 yaş aralığında dört kardeş girdikleri maddi krizden çıkamayarak intihar ediyor” diyen ilahiyatçı Mustafa İslamoğlu’na, “Sahibi olduğu Akabe Vakfı’nın ölümlerin olduğu eve uzaklığının 1,5 kilometre” karşılığını verdi.

 

 

İslamoğlu, Fatih’teki siyanürlü ölümlerinin ardından Twitter’dan “Bir tarikatın kurtarılmış bölgesi olarak bilinen bir İstanbul semtinde, 48-62 yaş aralığında dört kardeş girdikleri maddi krizden çıkamayarak intihar ediyor. Ve Allah, din deyince mangalda kül bırakmayanları bir daha iddiasından vuruyor. Hiçbirimiz masum değiliz.” diye yazmıştı.

1573275622144-ekran-resmi-2019-11-09-08.00

Yeni Şafak’taki bugünkü köşe yazısında İslamoğlu’na tepki gösteren Kılıçarslan şunları yazdı:

Yine de en tuhafı, o dört ölümün ardından, “Bir tarikatın kurtarılmış bölgesi olarak bilinen bir İstanbul semtinde, 48-62 yaş aralığında dört kardeş girdikleri maddi krizden çıkamayarak intihar ediyor. Ve Allah, din deyince mangalda kül bırakmayanları bir daha iddiasından vuruyor” yazan Mustafa İslamoğlu’nun sahibi olduğu Akabe Vakfı’nın ölümlerin olduğu eve uzaklığının 1,5 kilometre olması değildi galiba. Hatta bu, tuhaf bile değildi. Ölümü, o en büyük şarkıyı kendi çıkarı, anlayışı, kadüklüğü için kullanmak niçin tuhaf olsun ki hem? Hatta İslamoğlu’nun “iddiasından vurulmak” dediği an iddiasından vurulduğunu fark etmemesi bile tuhaf değil.

Şimdi sorum şu: Ölen dört kardeşin ardından konuşan herkes niçin dünyanın en duyarlı, en hassas, en zarif insanı olarak konuşuyor? Mesela oturdukları apartmanın yöneticisini duydum radyoda. “Takmayın yahu kafanıza, ödersiniz aidatları” demiş her seferinde. Bilmem, belki de demiştir. Veresiye aldıkları bakkalı da dinledim. Her seferinde, “Üzmeyin kendinizi, paranız olunca ödersiniz” demiş kardeşlere borçları hakkında. Bilmem, belki de demiştir.

Yazının devamı için tıklayın