Yeni HSK üyesi FETÖ tutuklusunun ofisinde çalıştı

Yeni HSK üyesi FETÖ tutuklusunun ofisinde çalıştı
20 Mayıs 2017 09:03

İstanbul Barosu’nun kayıtlarına göre avukat Arslan’ın ofis adresi ve telefonları, HSK üyesi Songül Yazar’ınkiyle aynıydı.

 

 

 

 

16 Nisan referandumuyla beraber “Hakim ve Savcılar Kurulu” hayatımıza girdi. Referandumda kabul edilen değişikliğe göre, Kurul’un 7 üyesi TBMM tarafından seçildi.

 

 

Ve seçilen isimler arasında bir isim dikkat çekti.

 

 

AKP Beyoğlu Meclis Üyesi olduğu iddia edilen Songül Yazar, şimdi tüm Türkiye’deki savcı ve hakimlerle ilgili kararlara imza atacak HSK üyesiydi.

 

 

Yargının en tepesindeki isimlerden olan yeni HSK üyesi Songül Yazar’ı araştırmaya başladık. Karşımıza Yazar’ın sadece şu özgeçmişi çıktı:

 

 

“1975 Şanlıurfa Siverek doğumlu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu… Elazığ, Gebze ve İstanbul’da değişik hukuk bürolarında görev yaptı. Evli ve 2 çocuk sahibi.”

 

 

HSK’nın yeni üyesi Yazar’ın özgeçmişinde çeşitli hukuk bürolarında görev yaptığı belirtilince, araştırmaya devam ettik. İstanbul Barosu’nun kayıtlarına göre; İstanbul’da “Songül Yazar” adında bir avukat vardı ve onun ofis adresi de Karanfil Sokak No:45 Kat:4 Pendik’ti. Ofisin telefon numarası ise 0216 483 08 49 idi.

 

adres-songül

 

Gelin görün ki…

 

Bu ofise kayıtlı başka bir avukat daha gözüküyordu; Arslan Hukuk Bürosu’nun sahibi Rahmi Arslan.

 

Özetle…

 

İstanbul Barosu’nun kayıtlarına göre avukat Arslan’ın ofis adresi ve telefonları, HSK üyesi Songül Yazar’ınkiyle aynıydı.

 

Ve…

 

Çok çarpıcı bir bilgi vardı:

 

Avukat Rahmi Arslan 4 Ağustos 2016 tarihinde FETÖ üyeliği iddiasıyla tutuklanmıştı.

 

Yani 15 Temmuz Darbe Girişimi’nden hemen sonra…

 

Yani…

 

Yeni HSK üyesi, bugün FETÖ tutuklusu olan bir avukatın ofisinde çalışmıştı.

 

ADRES-ARSLAN(1)

 

HSK ÜYESİ YAZAR: 17 – 25 ARALIK’TAN ÖNCE ÇALIŞTIM

 

Konuyla ilgili HSK’nın yeni üyesi Songül Yazar’ı aradık.

 

Yazar Odatv’ye yaptığı açıklamada; Arslan Hukuk Bürosu’nda çalıştığı dönemin 17 – 25 Aralık operasyonlarından önce olduğunu, çocuğu olduktan sonra ofisten ayrıldığını, daha sonra da Turkcell’in avukatlığını yapmaya başladığını söyledi. HSK üyesi Yazar, baroda kayıtlı adresin hala aynı gözüktüğünü belirtmemiz üzerine de, adres değişikliği için Baro’ya bildirimde bulunmadığını belirtti.

 

Songül Yazar, Arslan Hukuk Bürosu’na iş başvurusunda bulunduğunda Rahmi Arslan’ı tanımadığını, ofiste işe başladıktan sonra da işine odaklandığını belirtti. HSK üyeliği süresince her kesime tarafsız davranacağını söyleyen Songül Yazar, hakkındaki “AKP üyesi” haberlerinin de yıpratmaya yönelik olduğunu vurguladı.

 

 

Kaynak: Sami Menteş/ Odatv.com

 

Yeni HSK üyesi FETÖ tutuklusunun ofisinde çalıştı