Yeni Başkan Tuna’dan Gökçek’e 2. tokat, Pursaklar Belediye Başkanı’na ise kıyak!

Yeni Başkan Tuna’dan Gökçek’e 2. tokat, Pursaklar Belediye Başkanı’na ise kıyak!
9 Kasım 2017 10:02

Bugün Sabah Ankara’da ilginç bir haber yer aldı. Ancak H&H’nin gözünden ayrıntılar kaçmadı!

 

 
AKPli Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin ile Gökçek uzun süredür kavgalıydı ve araları açıktı. O nedenle Gökçek, buraya zamanında Büyükşehir Pursaklar temsilciliği açarak Çetin’i siyasi olarak ezmişti! Sanki 2. bir başkanlık varmış gibi, Pursaklar’a kocaman bir ek hizmet binası açtırmıştı. Tuna ise göreve geleli henüz 2-3 gün geçmesine rağmen, ani bir karar ile bunu kapatarak Selçuk Çetin’e jest yapmış oldu. Yani Ankara’da yıllardır Gökçek’e karşı olan ilçe başkanları bir anlamda devrim yaptılar ve Gökçek’in izlerini Ankara’dan tek tek elbirliği ile silmeye başladılar…

 
İşte o haber:

Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna, Pursaklar Bölge Başkanlığı’nı kapattı, bürokratların istifasını istedi ve günü gelen birçok ihaleyi iptal etti.

 
Melih Gökçek’in istifasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı olan Doç. Dr. Mustafa Tuna, belediyenin iç yapısı ile ilgili bazı değişimler konusunda hızlı kararlar almaya başladı. Makama “hayırlı olsun” ziyareti için gelen STK’lara yoğunluk veren Tuna, Büyükşehir’deki daire başkanları ile tek tek görüşerek brifing alıyor. İlk etapta bazı konularda ivedi kararlar alan Doç. Dr. Tuna’nın önümüzdeki günlerde bazı konulara daha neşter vuracağı ifade ediliyor.

 

 

CHP pozitif
Öte yandan Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki MHP’li ve Büyük Birlik Partili meclis üyelerinin de desteğini alan Doç. Dr. Mustafa Tuna’nın, CHP Grubu’na yaptığı ziyarette kullandığı ortak akıl, muhatap alma ve uzlaşı kelimeleri pozitif karşılandı. CHP kulislerinde konuşulanlara göre Tuna ile önümüzdeki süreçte kent için ortak kararlar alınarak projelere destek verilebileceği konuşuluyor.

 

 

İstifalar istendi
Doç. Dr. Tuna şuanda Büyükşehir’deki üst düzey yöneticilerle tek tek görüşmeler yaparak çalışmalar hakkında brifing alıyor. ASKİ ve EGO genel müdürlerinin yanı sıra daire başkanlarının da istifalarını alan Tuna, yaptığı toplantıların ardından yola devam edeceği bürokratları belirleyecek. Tuna’nın ayrıca belediye şirket yönetimlerinin de istifasını isteği belirtildi. Tuna, Sincan’da çalıştığı başta Özel Kalem Müdürü Vedat Güngör olmak üzere bazı bürokratlarla Büyükşehir’de de çalışacağı ifade edildi.

 

 

Bölge Başkanlığı kapandı
Melih Gökçek döneminde başlatılan “Bölge Başkanlığı” modeli ilk olarak Pursaklar’da hayata geçirilmişti. Büyükşehir’in bölgedeki ekiplerini koordine eden başkanlık ile Pursaklar Belediyesi arasında zaman zaman krizler yaşanmasına sebep olmuştu. Mustafa Tuna ilk olarak burayı kapattı ve benzer tartışmalara kapı aralanmasına izin vermedi. Pursaklar Bölge Başkanlığı görevini yürüten meclis üyesi Hamdi Kesgin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Büyükşehir Pursaklar Bölge Başkanlığı görevimden kendi talebim ile dün itibariyle istifa etmiş bulunmaktayım” ifadelerini kullandı.

 

 

İhaleler iptal
Dün itibariyle Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bütçe görüşmeleri başlarken Başkan Mustafa Tuna’nın aciliyeti olmayan bazı ihaleleri de iptal ettiği öğrenildi. Bazı daire başkanlıkları tarafından yapılması planlanan ihalelerin bir süre askıya alındığı iddia edildi

 

44