Yaz mevsimine fit girmek için neler yapmalıyız?

Yaz mevsimine fit girmek için neler yapmalıyız?
9 Şubat 2017 11:26

Kışın tam ortasındayız ancak bir zaman sonra yazın geleceğini biliyoruz. Bu nedenle de yaz mevsiminde deniz kum güneş bunları hayal ediyorsak o zaman kendi fit görüntümüzü de korumak durumundayız bunun aksine bir durum sanırım kimse düşünmüyordur.

 

 

 

 

 

Yağlı bir göbek, sarkık bir vücut ve bakımsız bir cilt düşünmesi bile çok kötü. Özellikle de bayanların böyle bir görüntüyle yaza hazır olması düşünülemez. O halde yapılması gereken şey fit bir vücuda sahip olabilmek adına henüz yaz gelmeden kendi formunuzu korumaktır.

 

 
Şimdi gelelim asıl konumuz olan yaza git girmek için neler yapmalıyız?

 

 
Havaların soğuk olması sizi kış mevsiminde evde ya da ofiste oturmaya zorluyor dolayısıyla burada otururken sürekli bir atıştırma hali içerisindesiniz. Ancak bu durum en yanlış olan şey çünkü beslenme düzeniniz bozuluyor ve bol kalorili besinler tüketmeye başlıyorsunuz. Bunu yapmamalısınız. Eğer ki bu şekilde bir beslenme düzenine girdiğiniz de o zaman hızlı bir şekilde kilo alacak ve yağlarında vücudunuzu sarmasına neden olacaksınız. Alınan kiloları vermek kolay bir konu değildir. Eğer ki normal bir kilodaysanız öncelikli olarak bunu muhafaza etmeniz ve kontrol altında bulundurmanız gerekiyor. Zira kilo aldıktan sonra içerisinde bulunduğunuz durum sizi biraz daha zorlayacak. Beslenme düzenini kontrol altına almanın en kolay ve pratik yolu diyet programlarıdır. Özellikle de kış aylarında diyetinizi aksatmamanız gerekiyor ve burada kurallar zaten bellidir. Diyetinizin kurallarından asla vazgeçmemeniz gerekiyor. Bu sizin kısa bir süre sonrasında zaten fit bir görüntü almanıza neden olacaktır ve böylelikle yazın istediğiniz zaman güzel bir bikiniyi giyebilirsiniz. Dolayısıyla yaza fit girmenin yolu kış aylarında yapacağınız diyetlerden ve beslenme biçimlerinden geçiyor.

 

 
Diyet kadar önemli olan konulardan bir tanesi de spor ve egzersizdir. Bunu evinizde yapmanız bir süre sonrasında size sıkıcı gelebilir bu yüzden de bu aktiviteyi bir eğlenceye çevirmeniz gerekir. Burada da ideal olan yöntem bir spor salonuna yazılmaktır. Spor salonunda tamamen sizin yağlarınıza yönelik bir çalışma yapılacağı için hangi bölgeniz sorunlu ise o bölgeye göre bir spor programı hazırlanır. Eğer ki kilolu değilseniz o zaman hafif programlarla fit görüntünüzün kaybolmaması sağlanır. Düzenli bir spor aktivitesi sonrasında 1 ay gibi kısa bir sürede 6 cm’ e kadar bir incelme sağlayabilirsiniz. Ancak dediğimiz gibi sporunuzu desteklemeniz için diyetinizi de sürdürmeniz gerekiyor. Burada diyet programı seçerken sizin bünyenize uygun olanı tercih etmeniz gerekir. Bunda ise en iyisini amaçlıyorsanız öncelikli olarak bir doktorla görüşmelisiniz. Diyetisyen doktorlar sizin vücudunuz için ideal programı size sunacaktır. Eğer ki vücudunuz için uygun olmayan bir diyet programını tercih ederseniz bunun size faydasından çok zararı olacaktır ki bu da istenen bir durum değildir.

 

 
Doktor size incelemesi sonrasında vücudunuz da eksik ya da fazla olan durumları hesaplayacaktır. Bu sayede sağlıklı bir şekilde zayıflama içerisine girebilirsiniz ve bu şekilde verdiğiniz kilolarınız da daha kalıcı olacaktır. Çünkü internet sitelerinde baktığınız da bir sürü diyet programlarını görebilirsiniz ancak bunların hepsinin size faydası olabilecek bir durumu yoktur.

 

 
Diyet denildiği zaman her şekilde kişiye özel olması gerekir. Çünkü her insanın metabolizması birbirinden farklı çalışır. Bazıları hızlı olurken bazıları da yavaş olur. Bu nedenle de yediğiniz besin grupları her zaman farklı olacaktır. Fit bir görüntüye kavuşabilmek için 3 temel grubu hayatınızdan çıkarmanız gerekir. Bunlar un tuz ve şeker bir de yağı bunlar arasına eklersek daha iyi olacaktır. Çünkü bilinçsiz kullanılan yağ da sizin vücudunuzun zarar görmesine neden olacaktır. Elbette ki bunların tüketilmesi gerekir ancak işte yukarıda bahsetmiş olduğumuz kişiye özel diyet programı işte bu noktada devreye girecektir. Böyle bir imkanı olmayan ve yaza kadar kilo vermek isteyen kişilerin hızlı zayıflatan isveç diyeti gibi hızlı diyet programlarına göz atabilirler. Burada dikkat edilmesi gereken temel nokta ise bu tür diyetleri uzun süre yapmamaları gerektiğidir. Hatta öncesinde bana uygun olur mu gibisinden doktora da danışırsanız daha sağlıklı bir karar vermiş olursunuz.

 

 
Su tüketiminizi artırmalısınız. Bir gün içerisinde en az 2-3 litre civarında su tüketmeniz gerekir. Su içen kişilere baktığınız zaman onların diğerlerinden daha farklı olduğunu görürsünüz. Çünkü bol su içen bir kişinin cildi daha parlak olur. Su vücudun nem dengesini düzenler ve zararlı toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Elinizde bu şekilde bir avantaj varken mutlaka bunu kullanıp nimetlerinden faydalanmanız gerekir.

 

 
Yazın fit görünmek için ihtiyaç duyacağınız şeylerden bir tanesi de günlük yürüyüşlerdir. Havaların soğuk olmasını bahane ederek yürüyüşlerinizi ihmal etmemeniz gerekir. Evde boş boş oturmanın size sağladığı hiçbir fayda olmayacaktır. Sürekli evde kalan yani pasif konumdaki kişiler her zaman kilo almaya müsaitlerdir. Hatta ev işi yaparken bile kilolarınızı düşünüp ona göre zayıflayacak hareketler içeren yöntemleri denemelisiniz.

 

 
İşte yukarıda yazdıklarımızın hepsi sizin yaza daha fit bir görüntüyle girmenizi sağlayacak ve bağışıklık sisteminizi güçlendirdiği için hastalıklardan uzak tutacak olan girişimlerdir. Bunların düzenine dikkat ederseniz sizinde fit bir görüntüye kavuşmamanız için hiçbir neden yoktur. Siz sağlığınızı ne kadar düşünür ve buna göre hareket ederseniz size geri dönüşü bir o kadar mükemmel olacaktır. Aksi takdirde kilo almaya her zaman müsait olursunuz.