Yavaş’tan şeffaflık için yeni hamle!

Yavaş’tan şeffaflık için yeni hamle!
19 Temmuz 2019 10:56

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, görev geldiği günden beri yaptığı çalışma, harcanan ve giderlerin internet sitesinden yayımlanacağını açıkladı.

 

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde “Stratejik Plan 2020-2024 Çalışmaları Toplantısı” yapıldı. Yavaş başkanlığında Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, İYİ Parti Ankara Milletvekili Ayhan Altıntaş, Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, bazı ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin temsilcileri katıldı.

 

 

Yavaş; ilke olarak şeffaf, katılımcı ve denetlenebilir yönetim anlayışını benimsediklerini belirterek, “Öncelikle ilk yaptığımız işlerden birisi şeffaf ihaleler oldu. 100 günde yaptığımız bu çalışmaları, harcadığımız paraları, elde ettiğimiz gelirleri ve bu gelirlerin nasıl harcandığını bundan sonra kısa zamanda internet sitemizden görmeye başlayacaksınız. Yapacağımız bütün projeleri ve faaliyetleri, web sayfamız ve sosyal medya üzerinden paylaşmak suretiyle geri dönüş alarak eleştiri ve önerilerinize açık hale getireceğiz” dedi. İlçe belediyelerle ortak çalışmak mecburiyetinde olduklarını ve bu nedenle de herkesin “siyasi kimliklerinden” sıyrılması gerektiğinin altını çizen Yavaş, “Kent Konseyi’ni hayata geçirirken müracaat eden herkesi Kent Konseyi’ne kattık. Bazı sivil toplum kuruluşlarından ‘Biz neden davet edilmedik’ gibi itirazlar geldi. Kendilerine eylül ayındaki toplantıya herkesin katılacabileceğini ilettik. İyi niyetle yapılan bu çalışmaya lütfen katılın, hata bizim hatamızdır. 25 yıldır sizleri hiç kimse çağırmıyordu. Hiç kimse sizin fikrinize başvurmuyordu. Bu değerli iradeyi gelin hep birlikte yeniden hayata geçirelim” diye konuştu.