Yavaş’tan Gökçek’e kötü haber: Seçilirsem Melih Gökçek dönemini inceleteceğim!

Yavaş’tan Gökçek’e kötü haber: Seçilirsem Melih Gökçek dönemini inceleteceğim!
9 Mart 2019 09:44

CHP’nin Ankara adayı Mansur Yavaş seçilmesi halinde eski başkan Melih Gökçek dönemini inceleteceğini açıkladı.

 

 

 

VOA Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Mansur Yavaş, “Gökçek’in ayrılışıyla birlikte pek çok başka iddialar da söz konusu Gökçek dönemini incelettirecek misiniz” sorusuna, “Doğal olarak bir belediye el değiştirdiği zaman mutlaka ve mutlaka en azından bir incelemeden geçilecektir. Hesaplar, en son kasanın durumu, yapılan harcamalar mutlaka normal rayında müfettiş istenecektir. Zaten müfettişlerini yapacağı incelemeye göre yasa ne ise yasa uygulanacak. Yani bunu yasal olarak yapmak zorunda olduğumuzu hissediyorum. Özellikle bir açığını bulalım, illa O’nu (Gökçek) mahkeme edelim anlamında değil” diyerek yanıt verdi.

 

 

Röportajdan dikkat çeken diğer bölümler şöyle:

 

 

VOA: Melih Gökçek’in siyaset tarzı her zaman tartışmalı ve hatta kendi partisinden yerine getirilen Mustafa Tuna’yı da hedef aldığı Ankara’da konuşuldu. Böyle bir inceleme yaptırdığınızda Gökçek’le “uğraşma meselesi” olacağını düşünüyor musunuz?

 

 

Yavaş: Zannetmiyorum. İki dönem zaten uğraştım uğraşacağım kadar. Korksaydık karşısına çıkmazdık. Alnımız açık, başımız dik, korkacak hiçbir şeyimiz yok. Kocaman Türkiye’nin içerisinde mal beyanını açıklayan ilk büyükşehir belediye başkan adaylarından birisi benim. Çok şükür kimseden saklayacak gizleyeceğimiz bir şeyimiz yok.

 

 

VOA: Melih Gökçek’in ayrılmasına neden olduğu iddia edilen Ankapark Projesi’nin geleceği ne olacak sizin döneminizde?

 

Yavaş: Ankapark şu anda ihale edildi. İhalesinde bir takım yanlışlıklar da yapıldı çünkü bu devasa proje. Çok övünülen proje beşinci kez ihlal edilmesine rağmen belediyeden alacağı olan ve Çin’den bu makinaları, dinozorları ithal eden firma tarafından kiralandı. Muhtemelen para ödemeyecek yani alacağına mahsuben edecek diye düşünüyorum. Bir de zaten kısmi olarak sadece seçim nedeniyle propaganda yapmak için açacaklar çalışıp çalışmayacağını bilmiyorum. Kaldı ki siz oraya resmi rakamlara göre 400 milyon dolar para harcanmış. Bir teminat almadan bu makinaları (ihaleyle özel şirkete kiralanmasını kast ediyor) siz veriyorsunuz. İşletmeci yarın bir gün bu makineleri bozup çekip giderse bunu kimden tazmin edeceksiniz gibi sorular var. Ama her halükarda bizim Ankaralı’nın parası orada olduğu için mutlaka zararla da olsa bunları paraya tedavül etmemiz yani gelire tedavül etmemiz gerekiyor. Ama nasıl yaparız konusunu ancak bizim önümüzde geldikten sonra yani şu andaki işletmeci kirayı bıraktıktan sonra düşünebiliriz.