Yavaş: Sonuna kadar takip edeceğim

Yavaş: Sonuna kadar takip edeceğim
23 Temmuz 2014 19:14

Mansur Yavaş, AYM’nin başvurusun reddetmesi hakkında Twitter’dan açıklamalarda bulundu.

 

Anayasa Mahkemesi (AYM), CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mansur Yavaş’ın seçimlerin iptaline ilişkin başvurusunu reddetti.

 

mansur-twee

 

Karar sonrası Twitter’dan açıklama yapan Mansur Yavaş, AYM’nin başvuruyu reddetmesinin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nde yerel seçimlere ilişkin hüküm olmadığı nedeniyle olduğunu vurguladı.

 

KİMSE USÜLSÜZLÜK YOKTUR DİYE ANLAMASIN

 

“Bu sonuçtan hiç kimse Ankara seçimlerinde usülsüzluk hile vs. yoktur sonucunu çıkarmamalıdır” diyen Mansur Yavaş’ın açıklaması şöyle:

 

Anayasa Mahkemesi kararına ilişkin bazı açıklamalar yapacağım. Henüz gerekçeli karar açıklanmamakla birlikte basından aldığım bilgilere dayanarak yazıyorum. AYM ‘Ankara seçimlerinde hile ya da usülsüzlük yoktur’ demiyor. Anayasa’nın 79. maddesine göre YSK’nın kararlari aleyhine bireysel başvuru yapılamaz da demiyor. 30 Mart seçimi yerel seçimdir.

 

SONUNA KADAR TAKİP EDECEĞİM

 

AİHS’de (Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi) yerel seçime ilişkin hüküm yoktur, bu nedenle inceleyemiyoruz diyor. Yani bu seçim genel secim olsaydı incelerdik diyor. O zaman benim anladığım yerel seçimlerde her şey serbesttir. İsteyen dilediği usülsüzlüğü vs. yapabilir anlamı çıkıyor. Ayrıntılı açıklamalara devam edeceğim. Halkına zam ile personeline zulum ile davrananları sonuna kadar takip etmek aldığımız oyların hakkı icin boynumuzun borcudur.

 

Bu sonuçtan hiç kimse Ankara secimlerinde usülsüzluk hile vs. yoktur sonucunu çıkarmamalıdır. Yaradanın da bir hesabı vardır şüphesiz.

 

BİREYSEL BAŞVURU OLMAZ DİYENLER HAKSIZ ÇIKTI

 

AYM karari oybirliği ile değil oyçokluğu ile vermiştir. Aylardır AYM üzerine YSK kararları aleyhine bireysel başvuru olmaz diyenler haksız çıkmış ve mahkemeyi baskı altına almaya çalıştıkları ortaya çıkmıştır. Sonuç genel seçimde usülsüzlük hile yasak yerel seçimde her şey serbest anlamı çıkmaktadır. AYM’nin dosyayı yetkisizlik nedeniyle incelememiş olması yüzünden araştırma yapılmamış ve şaibe aynen devam etmektedir.

 

KİME GÜVENECEĞİZ?

 

Oysa mahkemelerin en temel görevi Anayasal hakların ve seçme seçilme hakkının güvence altına alınmasıdır. Bu durumda kime güveneceğiz?