Yavaş: Cumhurbaşkanı yanlış bilgilendiriliyor!

Yavaş: Cumhurbaşkanı yanlış bilgilendiriliyor!
19 Mart 2019 15:00

Millet İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında çalışmalarına hız verdi. Yavaş, ilk önce Bala’da vatandaşlarla buluştu ardından da Afşar, Yeniköy, Bezirhane, Karagedik ve Karaali köylerini ziyaret etti.

 
Yavaş, Bala’da bir önceki seçimden kalma not defterinin 5 yıl saklayıp, kendisine hediye edilmesi üzerine duygulandı. Yavaş, “Bir önceki seçimde dağıttığımız bu not defterini beş yıl boyunca saklamışlar, çok teşekkür ederim” dedi.

 

 

TARIMIN KAZANÇLARINI ANLATTI

 
Yavaş, Kızılırmak suyunun boşa çıkmasıyla birlikte hayata geçireceği tarım projesini ve kazançlarını şöyle anlattı:

 
“Bu suyu akıtmamız gerekiyor. Akıtmadığımız takdirde 1 milyar dolarlık para boşa gidiyor. O bizim çocuklarımızın çocuklarının hakkı. O nedenle oraya harcanan paranın boşa gitmemesi için Bala ve Gölbaşı arasında bin kilometrelik alanda sulu tarım projesini en kısa zamanda hayata geçireceğiz. Elimde rakamlar var, bunları ince ince hesapladık, ne gelir elde edilir diye. Buğdayda kuru tarım devam ederse 100 bin dekar da 2 milyon 240 bin liralık gelir elde ediliyor ama 100 bin dekar da sulu tarım yapıldığı takdirde 20 milyona çıkıyor. Arpada 700bin iken sulu tarım yapıldığı takdirde 5 milyon 700 bine çıkıyor. Eğer Ayaş gibi domates ekerseniz, 100 bin dekarda 750 milyon, 1 milyon dekarda 7 buçuk katrilyon kazanacaksınız. Kuru soğan ekerseniz, bir milyon dekarda 4 katrilyon gelir elde edeceksiniz. Bu para Bala’yı zengin eder. Bu para sadece Bala’da kalmaz Ankara’nın içine dağılır. Ankara için 3 milyon 5 milyon az para mı? Bunlar proje olarak görmüyorlar. Gölbaşı’na Mavi Plaj yapacaklarmış. Yani şu kadar açlıkta, şu kadar yoklukta iş yerleri kapanırken, bu kadar vatandaş işiz gezerken bu projeler uygun projeler değil.”

 
Yavaş, Bala’nın yollarının bozuk olduğunu belirterek, “Bala’nın bütün yolları bozuk nasıl bozuk biliyor musunuz? Böyle kuru iftiralar atıyorlar ya onların da ağızları Afşar’ın yolları gibi bozuk” dedi.

 

 

“ARTIK ANKARALI BİR BELEDİYE BAŞKANI OLACAK”

 
Özhaseki’nin “1950’den bu yana Ankara’da Ankaralı belediye başkanı yok” söylemleri üzerine Yavaş, şunları söyledi:

 
“Bugün rakibimin yine bir demeci var. Diyor ki; “1950’den beri Ankara’da Ankaralı belediye başkanı yok. İşte problem bu, işte şimdi var, şimdi olacak. Sizler doğru dürüst gelip Bala’yı ilk defa görmediniz bile. Biz burada köylülerine kadar tanıyoruz. Bala’nın bütün köylerinden bir sürü dostumuz var. Bu yüzden bizlere ulaşmaları da çok kolay. Ama kendisi ATO’ya gitti, polis köpekleri ile önce salonu aradılar ardından, insanları aradılar. Peki yarın o koltuğa otursa nasıl ulaşacaksınız? Bizler 10 yıl belediye başkanlığı yaptık, ne korumamız oldu ne başka bir şey. Halkın arasında halka iç içe olduk.”

 

 

“KÖTÜ SÖZ SAHİBİNİNDİR”

 
Yavaş, ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özhaseki’nin ‘Biz helal oylarımızı çaldırmayalım. Onların oyu zaten haram. Haram oyları istemiyoruz’ sözlerine, yanıt veren Yavaş, “Kendisine sormak lazımdır. Kötü söz sahibine aittir” dedi.

 

 

“CUMHURBAŞKANI YANLIŞ BİLGİLENDİRİLİYOR”

 
Yavaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Mansur Yavaş, seçime girse bile bedelini ödeyebilir” sözlerinin sorulması üzerine, “Benim zaten dokunulmazlığım yok. Hukuka saygı duymak lazım. Hukuk hepimizi bağlar. Saygı duymak tercih değil sorumluluktur. Cumhurbaşkanı yanlış bilgilendiriliyor. Cumhurbaşkanı’nın hep yanlış bilgilendirildiğini düşünüyorum. Eğer etrafındakilere iyice sorsa, bilgilendirilse benim haklı olduğumu anlayacaktır. 31 Mart’ta milletin hakemliğine başvuruyoruz, millet ne derse o olacak” yanıtını verdi.

 
Yavaş, ‘Tehdit olarak algılıyor musunuz?’ sorusuna ise, “Yok tehdit olarak algılamıyorum” şeklinde cevap verdi.