Yassıada teklifini eleştiren Eminağaoğlu, Burhan Kuzu’yu da unutmadı!

Yassıada teklifini eleştiren Eminağaoğlu, Burhan Kuzu’yu da unutmadı!
16 Haziran 2020 12:52

Yassıada yargılamalarının geçersiz sayılmasını içeren teklif geçtiğimiz hafta TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un imzasıyla Meclis’e sunuldu. Teklif ile; 27 Mayıs 1960 askeri darbesinde Yüksek Adalet Divanı’nın aldığı kararlar yok sayılacak.

 

 

YARSAV eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, “Daha düne kadar hatta hala daha idamları savunan AKP’den 27 Mayıs idamları için yasa teklifi…Peki AKP’nin aklı 18 yıldır nerde imiş…İdamlara her zaman her koşulda hayır…Siyasi sömürüye de her zaman her koşula hayır! Yassıada yargılamaları için teklif hazırlayan AKP’nin Denizlerin, Erdal Eren’in idamı konusunda bir teklife imza atmaya eli gitmiyor. %0,1 oy getireceğini düşündüğünde kuşkusuz bir gün buna da imza atar.Ama sakın bu konuya dokunmasın. O yaşananların saygınlığına el atmasın. KISACA:Olağanüstü dönemlerdeki, yargı bağımsızlığına aykırı mahkemelerdeki yargılamalar her zaman sorun.O zaman tüm AKP dönemi de masaya yatmalı!Yaşanan acılar sömürülmesin. Ya da bu işin sonu iktidarların oy devşirme hesabıyla nerelere(!) varacak. Çok riskli bir adım.” açıklamasıyla AKP’nin bu yasa teklifiyle oy hesabı yaptığını söyledi.

 

 

Açıklamasının devamında “Osmanlı sevdalısı AKP, 18 yıllık iktidarları sonrası 27 Mayısı sömürüp yasa teklifi verince,Burhan Kuzu’nun da 19 Mayıs’ta Vahdettin’e rahmet dilediğini hatırlarsak, akıllarından Vahdettin vb için de bir yasa teklifi geçmez mi. Riskli ve sömürüye kaçan adımlardan uzak durmalı…” diyen Eminağaoğlu’na Burhan Kuzu “Daha benim ne yazdığıma bile bakmamışsın.19 Mayısta Atatürk’ün Samsun’a çıkışını kutladım ;18 Mayısta da Atatürk’ün dehasını keşfederek Anadolu’ya gönderen Vahdettin’i andım.Adil ol ve hakkı teslim et.Madem hukukçuyum diyorsan.” sözleriyle yanıt verdi.

 

 

YARSAV eski başkanı ve avukat Ömer Faruk Eminağaoğlu ise Kuzu’ya “Çok iyi baktığım için hakkınızda avukatlık davranış kuralları ve meslek etiği yönünden İstanbul Barosuna başvuru da yaptım.” sözleriyle yanıt verdi.

 

 

NE OLMUŞTU?

 

 

YARSAV eski başkanı ve avukat Ömer Faruk Eminağaoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Sultan Vahdettin’le ilgili mesaj paylayan Burhan Kuzu’nun avukatlık mesleğinden çıkarılmasını istedi.

Eminağaoğlu, “Mustafa Kemal Paşa, 30 Nisan 1919’da Resmi Gazete’de yayınlanan Sultan Vahdettin imzası ile Samsun 9. Ordu Müfettişliği’ne tayin edilmiştir. Mustafa Kemal, Samsun’a herhangi bir kişi olarak değil Osmanlı’nın en parlak subayı olarak çıkmıştır. Sultan Vahdettin Han’ı rahmetle anıyorum” diyen Burhan Kuzu’yu İstanbul Barosu’na şikayet etti. Eminağaoğlu, avukat olan Kuzu’nun meslekten çıkarılmasını istedi.

tweet