Yaşlandırmayı geciktiren şifalı armağanlar

Yaşlandırmayı geciktiren şifalı armağanlar
11 Şubat 2016 15:21

Ey Yüce Türk İslam Alemi!

 

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 
1- Hadis-i şeriflerle sohbetimize başlayayım: ”Ma enzelallahü daen illa enzelellahü şifaen”

Mana-i Latifi: Allah her gönderdiği bir dert için de bir deva göndermiştir.

 

2- Şifanın üç şeyden olduğu hakkındaki hadis-i şerif:

”Eşşifau fi selasetin fişartti mihcemi ev şerbeti aselin ev keyyetin binnarin ve ennehi’key ümmeti anil keyyi”

Mana-i Latifi: Şifa üç şeydedir. Bal şerbetinde, hacamatda (Kan aldırmakta), keydedir (Yani ateşte dağlanmak). Fakat keyden ümmetimi nehy eylerim.

 

3- ”Kulü veşrebu ve tesaddakü velbesu figayri israfin fela mehiletin”:

Mana-i Latifi: Yiyiniz, içiniz, sadaka veriniz ve giyiniz fakat ne israf ediniz ne de kibirleniniz.

 

4- ”En mukaddes savaş, insanın nefsine galip gelmesidir.” Hz. Muhammed (s.a.v.)

 

5- ”Benlik ve nefis üstünlüğü olan kişilere nasihat acı gelir, yasaklanan işler ise onların kalplerine güzel ve cazip görünür.” İmam-ı Gazali

 

DEĞERLİ OKUYUCULARIMIZ!

 

Yıl 1989 Pakistan-Haydarabad: Haydarabad-Jhando Marri kasabasında Cuma Namazı çıkışında çantamdaki Türk Bayrağı çıkartmasını görenler, Afgan Türkleri burada ikamet ediyor ziyaret eder misin söylediler? Tabi ki madem soydaşlarımızın burada mekanları var ziyaret edilmez mi? Ziyaret etmezsem Türk kültürüne ve ananelerine yakışmaz. Jhando Marri de ikamet eden ve mesleği ziraat mühendisi olan, Talaykan Kutluhan isimli soydaşımızın meyve ve hayvancılık yaptığı çiftlik evine 4 gün misafir oldum. Misafirlik esnasında, çeşitli kuru meyvelerin macununu ve taze sıkılmış meyve suyu, sofraya oturmadan 30 dakika önce ikram edilmesi dikkatimi çekti ve Talaykan soydaşa sordum: Kuru meyve macunu tüketimine oldukça önem veriyorsunuz bunun nedenini anlatır mısın? Tabi ki anlatırım: Atalarından kendilerine miras kalan yaşlandırmayı frenleme reçetelerini, iyi derecede Türkçe konuşarak bana anlattı. Anlattığı bilgileri, Cenab-ı Allah Yüce Türk Milleti ile de paylaşmak nasip etti.

 

YAŞLANDIRMAYI FRENLEYEN REÇETELER

 

MALZEME: İki kilo siyah kuru üzüm, 50 Gram toz tarçın, 150 Gram çam fıstığı, 100 Gram Şanlıurfa fıstığı, 250 gram taze Zencefil, bir kilo süzme bal.

 

HAZIRLANIŞI: Siyah üzüm ılık suda yıkanıp kurulama bezi ile kurutulup mutfak robotundan püre haline getirin, Şanlıurfa ve çam fıstığını toprak güveçte kavurup robottan toz haline getirin, Taze Zencefili ince soyup küçük parça haline getirilip mutfak robotundan püre haline getirildikten sonra, öğütülen malzemeleri bal’ı ve toz tarçını, sığabilecek cam bir kaba boşaltıp tahta bir kaşık ile iyice karıştırıp iç kısmı iyice kurutulmuş cam kavanozlara konup, serin ve karanlık bir yerde muhafaza edilir.

 

KULLANILIŞI: Yemeklerden 30 dakika önce ve dördüncüsünü de, yatmadan 30 dakika önce kullanılmalıdır. Kullanmadan önce, taze sıkılmış bir su bardağı mevsimsel meyve suyu için bir yemek kaşığı macunu önce yiyin ve hemen meyve suyunu için, 30 dakika sonra yemek yiyin.

 

NOT: Yedi günlük seansa devam edilip Yedi gün ara verildikten sonra tekrar kullanmaya başlanmalıdır.

 

ŞİFASI: Siyah üzüm kanserin düşmanıdır, kanser düşmanı olduğunu modern tıp tarafından da onaylanmış olup, bu sayede yaşlanmayı frenleyici, kan yapıcı ve geciktirici özelliği vardır. Şanlıurfa ve çam fıstığı, kalbe kuvvet verir ve öksürüğü keser, Akciğer hastalıklarına şifa verir, güçsüzlük sorunlarını giderir.

 

Yaşlandırmayı geciktirmek için,imkanı olanlar günde iki defa 20’er dakikalık yürüyüşler yapılmalıdır. Dişlerinizi bal, yoğurt ve un haline getirilmiş Adaçayı ile fırçaladağınız zaman, 15 gün içerisinde değişikliği göreceksiniz ve ömür boyu bu reçeteden vazgeçmeyeceksiniz. Talaykan Kutluhan soydaşımızın, sağlıklı bir kalp için, lif oranı yüksek meyve ve sebzelerden, günde iki elma, bir armut ve bir muz yemek alışkanlık haline gelirse, kalp hastalıklarından dolayı ölme riski insanların tabiatına göre %25 azalır. Mevsimsel sebze-meyve tüketimi ihmal edilmemelidir!

 

Marul tüketimi, yaşlandırmayı geciktirdiği gibi insanın gücünü de arttırır. Güçsüzlük sorunu olanlar marulun göbek kısmını tükettikleri zaman, en kuvvetli sentetik, kimyasallardan daha kuvvetli enerji verip güçlendirici özelliği vardır.

 

Talaykan soydaşımızın, güçsüzlük için başka bir önerisi: Sabahları kahvaltıdan ve akşam yemeğinden 30 dakika önce bir su bardağı sütle bir tatlı kaşığı taze tuzsuz yayık tereyağı, bir yemek kaşığı bal ve bir çay kaşığı toz Zencefil ile beraber yemek çok faydalı, güçlendirici etkisi vardır.

 

UYARI! Bu reçeteleri kullanmadan önce doktorunuzun görüş ve önerilerini almakta fayda vardır.

 

Cenab-ı Allah, Yüce Türk İslam alemine, ruhunda Vatan sevgisi olanların Vatana hizmet etmeyi kendilerine nasip etsin inşallah.

 

Cümle Vatan şehitlerini, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, Rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hastalara acil şifalar dileriz.

 

Hadis-i şerifler Kaynakçası: Jhando Marri de ikamet eden Afgan Türk asıllı Din adamı, Musamettin Ebuturap

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun