Yarının gülüşleri bugünün gözyaşlarında boğuldu

Yarının gülüşleri bugünün gözyaşlarında boğuldu
12 Ekim 2015 09:16

80 yıllık yurtta sulh cihanda sulh politikasını “monşerlerin pısırık” politikası küçümsemesiyle bir kenara itip, gücünü aşan bir aç gözlülükle Ortadoğu bataklığının gönüllü Don Kişot’luğuna devşirmek.

 

 

 

Çağların IŞIK H&H YORUM

 

Artık stratejik derinlikte boğulan dış politikamızın yeniden gözden geçirilmesi gerektiği tartışmasız olarak kabul edilen bir gerçek haline geldi.

 

Ancak ne var ki bu gerçeği görmeyen ya da görmemekte direnen bir iktidar tarafından yönetiliyoruz.

 

Aslında yönetilmiyoruz, yönetilemiyoruz.

 

Yönetilebiliyor olsak, tarihimizin bu en kanlı terör saldırısıyla 100 den fazla canımızı toprağa vermezdik.

 

Yönetilebiliyor olsak, sınırlarımızın kevgire dönmesine engel olunur, teröristlerin elini kolunu sallaya sallaya ölüm getirmelerine engel olurduk.

 

Yönetilebiliyor olsak, zayıf gördüğümüz Suriye devletine uyguladığımız angajman kurallarını, güçlü Rusya’ya karşı askıya almazdık.

 

Yönetilebiliyor olsak, son açıklamasıyla eylemsizlik kararı vereceğini ima eden PKK’nın bu kararını değiştirmeyi amaçlayacak dış müdahalelerin olabileceğini hesaplardık.

 

Aslında yönetilebiliyor olsak, bir çadır devleti gibi değil koca Türkiye Cumhuriyeti Devleti gibi davranır, sorumlular gülmek yerine onuruyla istifa eder, bütün siyasi partiler ve STK’lar bir araya getirilir ve geleceğe dair bir umut yaratılırdı.

 

Aslında yönetilebiliyor olsak, 80 yıllık yurtta sulh cihanda sulh politikasını “monşerlerin pısırık politikası” küçümsemesiyle bir kenara itmez, gücünü aşan bir aç gözlülükle Ortadoğu bataklığının gönüllü Don Kişot’luğuna devşirmezdik.

 

Şimdi devletin ruhunu boğazlayıp tam ortadan ikiye bölenler, 80 yıllık kazanımları bir çırpıda hazat mezat satıp cüzdanlara harçlık yapanlar, devlete bağlı bürokratları kendilerine bağlı memur haline getirenler, tükettiler umutlarımızı.

 

Gençlerimizi heba ediyorlar, geleceğimizi çalıyor, umutlarımızı tüketiyorlar.

 

Yarının gülüşlerini çalıyor, gülüşlerimizi gözyaşımızda boğuyorlar.

 

Ama tüketiyorlar kendilerini de, mafya liderinden medet ummaya kadar düşüyorlar işte.

 

Bilmiyoruz ki; akıl tutulması mı, yoksa vicdan yoksunluğu mu yaşıyorlar?

 

 

 

Çağların IŞIK Twitter

 

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Seni başkan yaptıracağız
Yarının gülüşleri bugünün gözyaşlarında boğuldu
Dağlıca saldırısının Cizre’yle ilgisi var mı?