Yarım saatlik yağmur pazarı vurdu

Yarım saatlik yağmur pazarı vurdu
17 Ağustos 2013 18:15

Karabük’te yarım saat süren sağanak yağmur semt pazarını vurdu. Caddeden taşan su pazara akarken, tezgahlarda satılan konfeksiyon ürünleri ile ayakkabılar ıslandı.

 

 

Saat 15.00 sıralarında aniden bastıran yağmur 100’üncü Yıl Mahallesi’nde kurulan semt pazarını vurdu. Rüzgar saatte 35 kilometre hızla eserken, metrekareye 9.8 kilogram yağmur düştü. Pazar yerinin üstündeki caddeden taşan sular sel olup daha çok konfeksiyon ve ayakkabı satan pazarcıların bulunduğu bölüme akarak hasara neden oldu. Polis ekipleri malları zarar gören pazarcıları tek tek tespit etti. Sattıkları malları ıslanan, çamur olan pazarcılar pazar yerinin üstünün kapatılmasını isteyerek, “Vergimizi, kiramızı veriyoruz. Bu zararımız ne olacak? Bu işin sorumlusu olmayacak mı? Caddeden gelen sel ve yağan yağmur mallarımıza büyük zarar verdi” dediler.
Karabük Üniversitesi karşısından geçen yolun 100 metrelik bölümü ise yağan yağmurla birlikte göle döndü. Trafik polisleri yolu kapatarak, araçları diğer yollara yönlendirdi. Belediye ekipleri kapanan mazgalları açmak için çalışırken, bir kepçe ile suyun tahliyesi sağlandı. Yol yarım saat sonra trafiğe açıldı.

 

 

22 33 44 55