Yargıtay kararı bozmuştu! Mahkeme kararında direndi…

Yargıtay kararı bozmuştu! Mahkeme kararında direndi…
24 Nisan 2018 12:38

Beykoz’da bir villada, “Suriye gündemi” tartışmasında 20 yıllık aile şoförleri Nihat Bulca’yı bıçaklayarak öldüren Burhanettin Tarkan Yürür, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay, sanığın savunmasında psikolojisinin bozuk olduğunu söylediğini belirterek, sanığın cezai sorumluluğu ile ilgili rapor alınmadığı gerekçesiyle kararı bozdu. Yeniden görülen davada mahkeme kararında direndi, sanığa 15 yıl hapis cezası verdi.

 

 

 

İstanbul Beykoz’da, 24 Aralık 2016 tarihinde bir villanın bahçesinde meydana gelen olayda iddiaya göre, un fabrikası sahibi iş adamı Sabri Yürür’ün oğlu Burhanettin Tarkan Yürür (49) ile yaklaşık 20 yıldır aile şoförleri olarak çalışan evli ve bir çocuk babası Nihat Bulca (50) Suriye gündemine ilişkin konuşuyordu. Çıkan tartışma sonucu Burhanettin Tarkan Yürür, Nihat Bulca’yı üç yerinden bıçakladı. Hastaneye kaldırılan şoför Nihat Bulca hayatını kaybetti.

 

SARIYER’DE YAKALANDI

 

Olay sonrası kaçan ve Sarıyer’de yakalanarak gözaltına alınan Burhanettin Tarkan Yürür tutuklandı. Yürür hakkında “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

 

YARGITAY KARARI BOZDU

 

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılama sonucu mahkeme, suçun haksız tahrik altında işlendiğini belirterek, sanığa iyi hal indirimi de uyguladı ve Yürür’ü 15 yıl hapis cezasına çarptırdı. Yargıtay, sanığın savunmalarında psikolojisinin bozuk olduğunu söylediğini belirterek, Adli Tıp’tan sanığın cezai sorumluluğuna ilişkin rapor alınmadığı gerekçesiyle kararı bozdu.

 

YENİDEN GÖRÜLDÜ

 

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülen davada tutuklu sanık Burhanettin Tarkan Yürür ve taraf avukatları hazır bulundu. Ayrıca duruşmaya olayda hayatını kaybeden Nihat Bulca’nın eşi Arzu ve kızı İrem Bulca ile çok sayıda yakını katıldı. Sanığın cezai sorumluluğunun tam olduğunun belirtildiği Adli Tıp raporu dosyaya eklendi. Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanığın “kasten öldürme” suçunu işlediği gerekçesiyle müebbet hapis ile cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamını istedi.

 

‘KAZA İLE OLDU’ DEDİ

 

Olayın kaza ile olduğunu öne süren sanık Burhanettin Tarkan Yürür, “Olaydan bir süre önce eşimden ayrıldım. Daha önce annemi kaybettim. Olay kaza ile oldu, isteyerek yapmadım” diyerek kendisini savundu. Son sözü sorulan sanık, “Çok pişmanım ve çok üzgünüm. Ailesinden özür diliyorum” dedi.

 

‘BABAM GERİ GELMİYOR’ DİYE HAYKIRDI

 

Sanığın savunmasının ardından Nihat Bulca’nın kızı İrem Bulca, “Benim babam senin özür dilemenle geri gelmiyor” diyerek tepki gösterdi.

 

TEKRAR 15 YIL HAPSE ÇARPTIRILDI

 

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Burhanettin Tarkan Yürür’ü suçu haksız tahrik altında işlediği gerekçesiyle oybirliğiyle 15 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca kararında, sanığa iyi hal indirimi de uyguladı.

 

Ailenin avukatı İzim Bulgan ise duruşma sonrası, suçun oluşumunda haksız tahrik unsurlarının bulunmadığını belirterek, kararı istinaf edeceklerini söyledi.

 

Kaynak: Sevgim Begüm YAVUZ/Sözcü

 

 Yargıtay kararı bozmuştu! Mahkeme kararında direndi…