Yanıklara pratik çözüm

Yanıklara pratik çözüm
24 Haziran 2013 15:08

Ey Yüce Türk İslam alemi! Yazımız Bhutan’daki, Ammar Hoca’nın (Din adamı) sağlığın önemi ile ilgili kısa sohbeti ve yanık tedavisi hakkında olacaktır:

Numan ALADAĞ H&H YORUM

Müminin en önemli görevi, İslami inanç ve ibadetlerle ruhi bünyesini, dinimizin kabul ve teşvik buyurduğu koruyucu ve geliştirici düsturlarla da bedeni yapısını korumaktır. Dünya ve ahrette huzurlu bir insan olabilmenin en önemli şartlarından biri de, ruhi ve bedeni sağlığımızı korumaktır.

Çağımızda bilim ve teknoloji sadece doğanın gizli kalmış yönlerini ortaya çıkarmakla yeterli değildir. Yüce Türk İslam Aleminin çeşitli sorunlarına el atıyor. Bazı hastalıklar tıp bilimindeki yeniliklerle tedavi edilip şifaya kavuşturulmaya çalışılıyor.

Bu nedenle kişinin toplum içinde dengesel yaşamını sürdürebilmesi; güçlü bir kişilik, sağlam eğitim ve Türk İslam kültürünün potansiyeline bağlı olduğunu unutmamalıyız!

Yıl 1989 Bhutan Krallığı-Phunchholing şehri: Hindistan’a bir seyahatimde, Bhutan Krallığına gitmek de nasip oldu. phunchholing şehrinde ki küçük bir mescitte Cuma namazından sonra tanıştığım Müslüman kardeşlerimizden, yanık tedavisi ile ilgili edindiğim bilgileri Yüce Türk İslam aleminin bilgisine sunup paylaşacağız:

Hindistan ve komşu ülkelerinde yanıkları kimyasal içerikli ilaç yerine, doğal yöntemlerle ve hiç bir yan etkisi olmadan tedavi ediliyor.
 
REÇETE:

MALZEME: 1- Ev yapımı doğal sirke. 2-Taze kına. 3-Bakla.

HAZIRLANIŞI: Kına ile sirke yoğrularak hamur haline getirilip yanığın üstünü sıvayacak şekilde üzerine sürülür. Bu işlem iki günde bir yenilenecek ve yanık üzerine sürülen hamur temizlenip, Zeytinyağlı sabun ile lifi sabunlayıp yara üzerindeki hamuru temizleyin. Kesinlikle petrol orjinli sıvı sabun, şampuan ile yıkamayın. Yıkanan yarayı, hıyarı (salatalık) soymadan ortadan ikiye bölüp dezenfekte edilmiş bir sünger veya pamuk ile, hıyar suyuna batırıp yarayı pansuman edip ve sonra bakla unu serpilecek. Yanık iyileşinceye kadar bu işleme devam edilecektir.

ÖNEMLİ NOT: Kullanılacak sirke %100 doğal (Ev yapımı) sirke olmalıdır. Doğal olmayan sirke kullanıldığı zaman beklenen sonuç alınmaz.
 
Yüce Türk İslam alemine, Hak yolcuları için dünya ve ahiret saadeti diler. Vatan şehitlerini, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve nesli tükenmiş Müslümanları rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hastalara şifa-i şerifler dileriz.
 
Samimiyetle, Ne Mutlu Türküm Müslümanım diyebilene!
 
Özdeyişler:

Yaradılışı farklı olan insanlarda uyum olmaz. Kurt’un  tilkiye, tilki’nin kurda ihtiyacı olmaz.  (Numan Aladağ)

Ey seçilmiş atanmışlar! Bir ülkenin bölünmez bütünlüğünü bozmak istiyorsan, o ülkede kara paranın cirit atmasına izin ver. (Numan Aladağ)

İnançlı insan, sanayileşerek üretim gücünü arttırır, tembellik ve inançsızlık ise hizmet sektörünü genişletir. (Numan Aladağ)

Sevgi-şefkat tedavinin ana ilacıdır. Sevgi huzur veren bir güçtür.  Sevgi-şefkat insanı birliğe, bencillik yalnızlığa sevk eder. (Numan Aladağ)

İnsanları şifaya kavuşturan, çektiği acılar ve yoksulluktur. (Numan Aladağ)

Utanmayan insan ne isterse onu yapsın. Çünkü, utanmayı unuttuktan sonra ikamet edeceği başka kusur kalmaz. (Numan Aladağ)

 
 Kaynakça: Numan Aladağ’ın yurtdışı gezi notları, ve düşünceleri.


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun