Yangından mal kaçırdılar

Yangından mal kaçırdılar
29 Eylül 2014 10:06

Samsun’da bir çocuk giyim mağazasında yangın çıktı.Yangına müdahale eden 5 çalışan dumandan etkilenince hastaneye kaldırıldı. İşyeri çalışanlardan bazıları da yüzlerine bez bağlayıp işyerine girerek, giysileri çıkarmak için çabaladı.

 

Yangın bugün Samsun’un İlkadım İlçesi Kale Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre Habil Koç’a ait iki katlı çocuk giyim mağazasında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. 20 kişinin çalıştığı iki katlı mağazanın ikinci katındaki depo kısmında başlayan yangına çalışanlar müdahale ederek söndürmeye çalıştı. Olay yerine gelen polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. İşyeri çalışanları depo kısmının camlarını kırıp dumanların çıkmasını sağladı. Yangına Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na ait 3 itfaiye aracı su sıkarak müdahale etti.

 

Yangını söndürmeye çalışan İşletme Müdürü Cihan Ertegin ile 4 çalışan, dumandan etkilendi. 5 kişi ambulans ile özel bir hastaneye kaldırıldı. Bayram öncesinde işyerinde çıkan yangının ardından sinir krızi geçiren Habil Ertegin’i yakınları teselli etmeye çalıştı. Bazı işyeri çalışanları da gözyaşlarına hakim olamadı. Yangının kontrol altına alınmasının ardından işyerinden tekrar dumanlar yükselmeye başlayınca bu kez çalışanlar yüzlerini bezle örtüp, içerideki giyim eşyalarını dışarı çıkardı. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturmanın devam ettiği bildirildi.