Yandaş Sabah’ın yalan haberine Muharrem İnce’den cevap

Yandaş Sabah’ın yalan haberine Muharrem İnce’den cevap
22 Temmuz 2020 10:20

Yalan ve çarpıtma haberleriyle tanınmış Yandaş Sabah gazetesi akıllara durgunluk veren bir haber yaptı. Söz konusu habere Muharrem İnce tepki gösterdi.
Yandaş Sabah gazetesi, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun CHP’li Muharrem İnce için yaptığı Ayasofya yorumu üzerinden skandal bir haber yaptı. CHP’li Muharrem İnce’nin Canan Kaftancıoğlu için “‘Sen domuz eti ye ben namaza giderim’” diye düşündüğünü söylediler. Muharrem İnce de kendisine ait resmi sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

 

 

HİÇ SÖYLENMEMİŞ İFADEYİ HABER YAPTILAR
Yandaş Sabah’ın yaptığı haberde ‘düşündü’ ifadesi büyük tepki çekti. Söz konusu haberde Muharrem İnce’nin hiç söylemediği sözleri haber yaparak ortada bir tartışma varmış çabası içine girdiler. Haberde ” İddiaya göre; İnce sosyal medya hesabından “Sen domuz eti yemeye devam et. Biz Ayasofya’da namaza gideriz” şeklinde paylaşımda bulunmayı düşündü. Ancak son anda partinin üst düzey yöneticileri tarafından engellendi. Daha sonra yaptığı paylaşımda ise İnce “Ben bu partinin gençlik kollarından bu yana her kademesinde görev yapmış birisiyim. CHP kültürünü ve parti terbiyesini iyi bilirim. Onun için partimizin il başkanı ile basın önünde tartışmaya girmem. Takdir kamuoyunun ve partililerin vicdanına aittir” açıklamasından bulundu. Kaftancıoğlu’nun açıklamasına genel merkez ve örgütler de öfkelendi. İnce’nin son anda önlenen paylaşımı kulisleri hareketlendirdi.” ifadeleri kullanıldı.

sabah-1

2

MUHARREM İNCE’DEN TEPKİ
Yandaş Sabah’ın sanki Muharrem İnce söylemiş gibi yaptığı yalan habere İnce, kendisine ait resmi sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Muharrem İnce paylaşımında “Haysiyetsiz, hain, vatansız FETÖcüler benimle ilgili yalan yanlış tweetler atmaya, açıklamalar yapmaya başlamışlar. Sizin yalanlarınıza, kumpaslarınıza, hesaplarınıza daha önce de direndik, yine direniriz.” ifadelerini kullandı.