Yalçın Akdoğan yalanlamadı

Yalçın Akdoğan yalanlamadı
26 Aralık 2014 17:30

Bugünkü gazetelerde, “Yalçın Akdoğan Abdullah Öcalan’ın 2015’de serbest kalacağı iddialarını yalanladı şeklinde haberler yer aldı.

 

 

Safile USUL H&H YORUM

 

 

Oysa Yalçın Akdoğan’ın açıklamasında herhangi bir yalanlama yok.

 

 

Şöyle ki…

 

 

PKK üst düzey yöneticisi Murat Karayılan önceki gün, “müzakerelerden sonuç alınırsa Öcalan Nisan 2015’de tahliye olur” demişti.

 

 

Yalçın Akdoğan’a bugün bu sorulduğunda şöyle demiş…

 

 

“Onun bunun ne dediğinin bir önemi yok. Bizim ne dediğimizin önemi var. Yani sağdan soldan her yapılan açıklamayı muhatap alarak cevap vermek de doğru değil. Vatandaşlarımız hükümeti takip etsinler, meşru siyaset kurumunun ne dediğine baksınlar. Zaman zaman günü kavrayamayan, zamanın ruhunu anlayamayan birtakım açıklamalar yapılabiliyor.”

 

 

Dikkat edilirse bu sözlerde bir yalanlama yok.

 

 

Onun yerine, “Zaman zaman günü kavramayan, zamanın ruhunu anlamayan” sözleri ile açıklamanın zamansızlığına bir atıf var.

 

 

Yalçın Akdoğan’ın bu sözlerde kastettiği, “PKK ne diye bu tür açıklamalar yapıp, henüz halk psikolojisinin olgunlaşmadığı konularda tahrik edici açıklamalar yapıyor”

 

 

Öte yandan şöyle bir durum da var…

 

 

Hükümet PKK’ya Abdullah Öcalan’ı müzakareler belli bir aşamaya geldikten sonra Nisan’da serbest bırakma sözü verdi ama bunu Nisan’a yetiştirebileceğini düşündüğü için değil.

 

 

PKK’yı seçime kadar teskin etmek için onlara, “Biz halkın, PKK’ya özerklik olarak değil de, yerel yönetimlere özerklik olarak anlayacağı bir yasama hazırlarız, bundan sonra PKK silah bırakacağını açıklar, biz de sonra Abdullah Öcalan için düğmeye basarız” diyor ancak Nisan ayı geldiğinde de, “Öcalan’ı serbest bırakma şartları henüz çok olgun değil, bunu seçim sonrasına bırakalım” diyecekler.

 

 

Ancak tabii, Murat Karayılan’ın dediği doğru çünkü Hükümet şu anda Öcalan’ı Nisan gibi bırakma sözü verdi.

 

 

Sadece bu söze uymayacak.

 

 

Ki, Yalçın Akdoğan’ın bugünkü sözleri de yalanlama değil, sadece, “şimdi bunları açıklamanın zamanı mı” tepkisi.

 

 

Bir de…

 

 

Bu Hükümet PKK ile ilişkilerinde şunu yapıyor…

 

 

Onlara verdiği sözleri yerine getirmediği zaman, “Biz aslında hemen yaparız da, CHP’den, MHP’den ve de ordudan çekiniyoruz. Bize biraz zaman verin, biz bunları halledelim, CHP ve MHP’ye oy kaptırmadan, çok oy alıp Anayasayı da değiştirelim, sonra dükkan sizin”

 

 

Safile USUL Twitter

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Eski camlar bardak oldu
Özel-İmamoğlu-Yavaş ekseni
Rüzgar yeniden kırmızı ve toprak esiyor