Yakılan Bayrak

Yakılan Bayrak
17 Kasım 2011 11:07

Suriye’de yönetime sahip çıkan göstericiler, içinde bizim diplomatlarımızın da olduğu bazı ülke diplomatlarına karşı hoş olmayan gösteriler yaparken bir kısım kendini bilmezler de bayrağımızı yaktılar. Bu çirkin davranış ulus olarak hepimizi derinden üzdü, öfkelendirdi.Bunun nedeni bizim ülke yöneticilerimizin Suriye’nin isyancılarına destek vermesi olabileceği gibi Suriye ile Türkiye’yi kapıştırmak isteyenlerin özel çalışması da olabilir.



             Nedeni ne olursa olsun bayrağımızın yakılmasına sert tepki gösterdik. Suriye özür diledi. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Dışişleri Bakanımız değişik biçimlerde tepkimizi dile getirdiler. Yetkililerimizin bu kadar duyarlı olması beni oldukça sevindirdi. Nasıl sevinmeyeyim ki? Anımsarsanız bundan birkaç yıl önce Paris banliyösunda hainler tarafından bayrağımız yere serilmişti de yetkililerimiz seyretmişti. Sonra yine  bizden birileri onu yerden kaldırmıştı ya… Şimdi o bayrağımızı yerden kaldıranların bir kısmı Ergenekon sanığı olarak Silivri’deler. Şaşırmıştım. Paris banliyösunda hakarete uğrayan bayrağımıza sahip çıkmayan yöneticilerimizin hiç değilse Suriye’deki olayda duyarlı olmalarına bir bayrak sever olarak elbette sevinirim.



             Hani yine birkaç yıl önce PKK’lılar Kızılay’da gösteri yapıyordu da elinde Türk bayrağı olan vatandaşlarımızı polis Kızılay’a girmemeleri yönünde uyarmıştı. Türkiye’nin  başkentinin merkezine Türk vatandaşları Türk bayrağı ile girememişti. Artık böyle bir durum yeniden yaşanmayacak diyedir sevincim. Sevinirim tabii…



               Ermenistan-Türkiye Milli maçında kardeş Azerbaycan bayrağı Bursa stadına sokulmamıştı da stat Ermeni bayrağı doluydu. Şimdi kimse böyle bir yasak koyamaz diye düşünerek seviniyorum…



               Ben böyle sevincik delisi olmuşken aldığım bir ileti sevincimi kursağımda bıraktı. Meğer Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde bir mezarlık varmış. Her ilçede olur, ne var bunda demeyin. Bu mezarlıkta ölen ya da öldürülen PKK’lıların mezarları varmış. Elbette olacak, onlar defin edilmeden bırakılacak değil ya.. Kabul.. PKK’lıların mezarları şehitlik gibi bir araya getirilmiş. Yetmedi. Mezarlık örgüte ait semboller ve bayraklarla donatılmış. Bu da yetmedi.. Bütün bunlar belediye tarafından ve benim vergilerimle yapılmış… Bu hiç ama hiç kabul değil.



               Belediye mezarlığı olmasa orası, ordu içindeki Ergenekon uzantılarının işidir bu diyeceğim de polisin yetki alanında, diyemiyorum. Bunu ben duyuyorum da Diyarbakır’daki savcılar duymuyor mu? Özel yetkili savcılar özel işlerle meşgul olabilir, anladık. Orada hiç mi Cumhuriyet Savcısı yok? Hepsi mi Kandil’den gelenleri ağırlayan konukseverlerden oldu?



                 Cumhurbaşkanım, Başbakanım, İçişleri Bakanım ilginize ve bilginize sunarım. Gelin hep beraber önce İstiklal Marşı’mızı sonra da Arif Nihat Asya’nın Bayrak adlı şiirini okuyalım.



                 Bayrak bizim için kutsaldır. O kız kardeşimizin gelinliği, şehidimizin son örtüsüdür.Onun için Büyük Atatürk İzmir’de ayaklarının altına serilen Yunan bayrağını çiğnememiştir. Düşmanının bayrağına saygı duyan bu büyük millet kendi bayrağının onuru için her şeyi yapmaya her zaman hazırdır.



                   Dost düşman herkese bir kez daha duyurulur.


 


HH Ankara – Hilmi Saral