Yağlı Saçlar İçin Bioxcin Şampuanlar

Yağlı Saçlar İçin Bioxcin Şampuanlar
28 Ağustos 2019 15:48

Saçlarınız sürekli yağlanıyor ve buna bir çözüm bulamıyor musunuz? O zaman saçınızın neden yağlandığını ve buna nasıl çözüm bulabileceğinizi öğrenin.

 

Saçlar neden yağlanır?

Saç derimizin altında her bir saç teline bağlı üzüm tanelerine benzer yağ bezeleri bulunur ve bu yağ bezeleri her gün belirli miktarda sebum adı verilen yağ asitlerinden zengin bir yağ üretir. Sebum özellikle saçlı derinin PH seviyesini düzenleyerek cildi hastalık yapıcı bakteri ve mikroplardan korur. Ayrıca derinin savunma sistemini destekler ve saç derisini nemlendirir. Sebum aynı zamanda daha kısa ve düz saçlarda saç telinin etrafını kaplar ve saçın daha parlak görünmesine yardımcı olur. Saç için doğal bir yapılandırıcı ve koruyucu görevi görür.

Yağ bezeleri çocukluk döneminde çok aktif değildir ve küçük yapıda bulunurlar fakat ergenlik döneminde hormonsal salgıların devreye girmesi ile beraber yağ bezeleri genişler ve aktif hale gelir. Bu yüzden de yağlı saç sorunu gençliğin ilk dönemindeki kişilerde daha sık görülür.

Yağ salgısı ergenlik döneminde, regl dönemi öncesi, hamilelikte ve androjen, kortikosteroid içeren ilaçların kullanıldığı dönemlerde, stresli dönemlerde ve bazı hormonsal sorunların olduğu dönemlerde artabilir.

Yağlı saçlar nasıl bir bakıma ihtiyaç duyar?

Öncelikle yağlı saçların sık sık yıkanması gerekir. Bu yüzden günlük kullanıma uygun, yağı arındırma özelliği bulunan ve saçı yıpratmayacak yumuşak dokulu şampuanlar tercih edilmelidir.

  • Haftada 1-2 kez saç derisine peeling yapılmalıdır.
  • Saç yıkanırken çok sıcak bir su kullanılmamalıdır.
  • Saçı sürekli taramaktan ve saçla sürekli oynamaktan kaçınılmalıdır.
  • Saçlar kurulanırken çok yüksek sıcaklıktaki saç kurutma makinesi tercih edilmemeli ve saç kurutma makinesi orta sıcaklıkta kullanılmalıdır.
  • Saç kurutma makinesi saça uzak bir konumda tutulmalıdır.
  • Saç kremi saçın diplerine değil sadece uçlarına uygulanmalı. Çünkü saç kremi diplerden kolay arınmayacağı gibi saçın çabuk yağlanmasına sebep olur.
  • Düzenli olarak saç analizi yapılmalı ve saça uygun şampuanlar seçilmelidir.

Yağlı saçlar hangi Bioxcin şampuanları kullanmalı?

Saçlarınız yağlıysa Bioxcin şampuanların iki serisi sizin için ideal seçimler olacaktır. Genesis serisi ve Quantum serisi seçmeniz gereken seriler. Peki, ihtiyaca göre hangisini tercih etmelisiniz?

Bioxcin Genesis yağlı saçlar için şampuan: Saç dökülmesi problemi yaşayan ya da saçlarını korumak isteyen yağlı saçlar için formülü güçlendirilmiş bitkisel içerikli bir şampuandır.

Bioxcin Quantum yağlı saçlar için şampuan: İçeriğinde sebum üretimini azaltıcı ve dengeleyici Niacinamide bulunan yağlı saçlar için özel olarak geliştirilmiş formülü sayesinde saç derisindeki aşırı yağlanmayı engelleyerek saça sağlıklı bir görünüm kazandırır.