Yabancı yatırımcıların 2019 yılında Türkiye’den gayrimenkul alımları

Yabancı yatırımcıların 2019 yılında Türkiye’den gayrimenkul alımları
17 Mayıs 2019 08:07

Gayrimenkul sektörü Türkiye’de son zamanlarda olumsuz bir dönem geçiriyor olsa da, yabancı yatırımcıların ilgisi her sene yükselerek devam etmekte ve sektör için önemli bir hal almaktadır. Türkiye’de yıllık gerçekleşen yaklaşık 1.3 milyon gayrimenkul satışının %1-2’lik bölümü yabancı satışlarından oluşurken bu oran 2018 yılında %3’ün üzerinde gerçekleşmiştir.

 

2018 yılında toplam gerçekleşen 1.375.398 konut satışının 39.663’ü yabancılar tarafından gerçekleşmiş ve yurtdışı yatırımı her zamankinden daha önem arz eden bir hal almıştır.

 

YABANCI YATIRIMCILARIN İSTANBUL’A İLGİSİ

 

İstanbul ili sektörde lokomotif bir rol oynadığı gibi, yabancıların da en fazla alım yaptığı şehir konumunda. 2018 yılında tam 14.270 konut yabancılar tarafından satın alındı. İlçe bazlı bakıldığında en fazla alım gerçekleşen üç şehir sırasıyla Esenyurt (40.545 konut), Beylikdüzü (11.864 konut) ve Pendik (10.654 konut) olarak gerçekleşti.

resim 1

YABANCILAR NEREDEN PROJELERE ULAŞIYOR?

 

Yabancı yatırımcıların İstanbul’daki gayrimenkul projelerinden haberdar olmaları çeşitli yollarla oluyor. Yatırımcılar projeler hakkında bilgileri gerçekleşen gayrimenkul fuarlarından aldıkları gibi çeşitli web sitelerinden bu bilgilere ulaşmaları da mümkün. www.propertyistanbul.com İstanbul’daki tüm projelerin listelendiği önemli bir web sitesi. Bu sitede yatırımcılar tüm projeler hakkında bilgi sahibi olabildikleri gibi, tek bir haritada yine tüm projeleri görme şansına da sahip.

 

YENİ PLANLANAN GAYRİMENKUL PROJELERİ

 

Sektör son yıllara bakıldığında zor bir zaman geçiriyor olsa da İstanbul’daki proje geliştiricileri yabancı talebine de bağlı olarak yeni projelere imza atmaya devam ediyor. 2019 ve 2020 yıllarında yabancıların İstanbul şehrinden 40.000 adet gayrimenkul alımı yapması beklentisi, sektörün önemli firmalarının yeni projeler inşa edeceğinin göstergesi. Bu yeni projelere de yine Property Istanbul’un web sitesinden ulaşmak yabancı yatırımcılar için mümkün olacak.

 

resim 2