Xiaomi Redmi 8A ile Eşsiz Deneyim

Xiaomi Redmi 8A ile Eşsiz Deneyim
25 Nisan 2020 21:37

Akıllı telefon teknolojisinde günden güne değişen ihtiyaçlar, teknolojinin de bu doğrultuda geliştirilmesini gerektirmektedir. Hayatı kolaylaştıran teknolojik gelişmeler; pek çok farklı akıllı telefon modelinin üretilmesi ile her beğeniye ve dolayısıyla da her bütçeye dönük ürünlerin kullanıcıların karşısına çıkmasını sağlıyor. Yeni bir akıllı cep telefonu alma ihtiyacı hissettiğiniz zaman bir tüketici gözü ile fiyat – performans oranının birbirini karşıladığı ve kullanışlılık yönünden de ihtiyaçlarınızı fazlasıyla gideren modellere yönelmeniz çok normaldir. Büyük teknoloji şirketleri de tüketicilerin bu ihtiyaçlarının farkında oldukları için pek çok farklı skalada model üretmekte, bu modelleri sonradan çıkarttıkları güncellemeler ile daha üst seviyedeki performanslara ulaştırmaktadır. Xiaomi Redmi cep telefonu serisi ile bu ihtiyacı fazlasıyla gideren markalar arasında yer almaktadır. 2013’te faaliyete geçirilen Redmi serisi bugüne dek akıllı telefon kullanıcılarının beğenisini toplamış ürünleri bünyesinde barındırdı. Xiaomi Redmi 8A da, kullanıcı beğenisine mazhar olan son model ürünler arasında yer almaktadır. 10 yıla yakın süredir geliştirilmiş yeni ürünlerle çeşitlendirilen Redmi serisinin son halkası olan Xiaomi Redmi 8A; fiyat ve performans oranında akıllı telefon kullanıcıları için yüksek beğeni çıtası oluşturma potansiyeli taşımaktadır. Xiaomi’nin, 2000’li yıllar sonrasında cep telefonu kullanıcılarının ilk aklına gelen markalar arasında yer alması ise şüphesiz ki tesadüf değildir. Markanın, bu kapsamda beğenileri toplayan ürünleri arasında yer alan Xiaomi Redmi 8A hakkında detaylı bilgileri bu incelemede bulabilirsiniz.

 

Xiaomi Redmi Serisi

 

Xiaomi, akıllı telefon pazarında uzun süredir varlığını güçlü bir biçimde sürdüren; ürettiği telefon modelleriyle de kullanıcıların beğenisini yakalayabilen markalar arasında yer almaktadır. 2013 yılından bu yana piyasada pek çok farklı ürünle yer verdikleri Redmi serisi de firmanın farklı kullanıcılara hitap etmek adına geliştirdiği modelleri arasındadır. Uçuk bütçeler ayırmadan istedikleri performansı elde etmeyi hedefleyen kullanıcılara dönük üretilen Redmi serisinde Note 8 Pro, Note 8, Note 7, Note 6, Note 6 Pro, Note 5 gibi modellerin yanı sıra Redmi 5, Redmi 6, Redmi 7, Redmi 8 ve Xiaomi Redmi 8A şeklinde adlandırılan farklı modelleri de yer almaktadır. Her biri kendi içinde farklılaşan özelliklere sahip olan bu ürünler arasında son çıkan Redmi 8A modeli, bütçe ve performans ikilisinin kullanıcı dostu olması sayesinde kısa sürede ülkemizdeki akıllı telefon kullanıcılarının dikkatini çekmiştir. Markanın, Redmi 8 modeli ile ağırlık ve kalınlık gibi ölçütlerde birebir aynı olmakla birlikte daha üst seviye performans hedefleyen kullanıcılar için üretilmiş olan Redmi 8A modeli tasarımını göz alıcı kılan ekran renkleri sayesinde başarılı bir deneyim vadetmektedir. Kullanıcıların beklentilerini yüksek performanslı pil ömrü, kamera çözünürlüğü ve yuvarlak hatlı tasarımının işlevselliği ile fazlasıyla karşılayacak türde bir üründür. Xiaomi’nin, kullanıcıların beklentileri doğrultusunda geliştirdiği her yeni üründe daha ileriye gitmeyi hedefleyen bir marka olduğu göz önünde bulundurulursa, Redmi 8A modeli türdeşlerine kıyasla kullanıcı performansını üst seviyede tutmayı hedefleyen bir ürün olarak dikkat çekecektir.

 

Xiaomi Redmi 8A Teknik Özellikleri

 

Akıllı telefon piyasasında kullanıcıların beklentilerini karşılayan modeller bulmaları son dönemde oldukça zorlaşmıştır. Pek çok farklı markanın, sürekli güncellenen ürünleri arasında kaybolmadan yolunu bulabilen kullanıcı sayısı da dolayısıyla azalmaktadır. Xiaomi’nin bütçe anlamında tabiri caizse cüzdan yakmayacak bir ürün edinmeyi, bu ürünü de gönül rahatlığıyla kullanabilmeyi hedefleyen cep telefonu kullanıcıları için tasarladığı Redmi 8A modelinin özelliklerine göz attığımız zaman bu beklentileri karşılayabilecek bir ürün olduğu rahatça görülebilmektedir. MIUI 10 kullanıcı arayüzünün halihazırda muhafaza ettiği kullanım kolaylığını menü geçişleri ve kişiselleştirmeye dönük seçeneklerle daha da artırmakta olan Redmi 8A; 2 GHz ve 8 çekirdeğe sahip Qualcomm Snapdragon 439 işlemcisi tarafından desteklenmektedir. Kullanıcılara 2 GB RAM ile hizmet veren Xiaomi Redmi 8A; Android 9 işletim sistemi ile çalışmaktadır. 18 watt özel hızlı şarjı, tabi ki, desteklemekte olan model 5000mAh batarya kapsitesine sahiptir. Wi-Fi, Bluetooth v5.00, USB Tip-C, Fm Radyo, 36G, 4G ve GPS bağlantı seçenekleri bulunan modelin ön ve arka kameraları da bulunmaktadır. Benzer fiyat skalasındaki pek çok üründe olmayan ön kamera için flaş uygulaması, Redmi 8A modelinde bulunmaktadır. HD+ çözünürlükteki ekran kalitesine mukabil oldukça uygun bir fiyata sahip olan Redmi serisinin son ürünü; serideki diğer tüm modeller gibi kullanım kolaylığı hedefiyle tasarlanmış olup her bir detayında da bu tasarımın izlerini taşımaktadır. Dahası, çift sim kart özelliği ile iş ve kişisel telefonunu iki ayrı cihazda taşıma derdine de son vermektedir.

 

Her Tarza Uyan Renkler

 

Günümüzde bir akıllı telefonun, sadece işlevselliği belli bir aşamadan sonra kullanıcı için yetmeyebilmektedir. Bu aşamada kullanıcılar, tarzlarını yansıtan cep telefonu modellerini incelemekte; hatta yeni alışveriş reaksiyonları da kendi tarzları ölçütünde gelişmektedir. Sevmediği bir rengi hep cebinde, her gittiği yere taşımayı şüphesiz ki kimse istemez. Xiaomi, bu alandaki tecrübesini cep telefonu modellerinin renk alternatiflerine de yansıtmayı bir hayli başarıyla gerçekleştiren bir marka olduğunu Redmi 8A modelinde de bir kez daha gösteriyor. Koyu rengi bir hayat tarzı benimsemiş olanlara özel Gece Yarısı Siyahı, ferah bir renk olmasını arzu edenler için Okyanus Mavisi ve günün en güzel anının güneşin battığı turunculukta gizli olduğunu hissedenlere dönük Günbatımı Kırmızısı ismini taşıyan üç ayrı renk alternatifi ile tarz çeşitliliğine kavuşturulmuş Xiaomi Redmi 8A modelinin hem ön hem de arka kameraları da tarzını yansıtmak isteyen kullanıcılar düşünülerek geliştirilmiştir. 8 MP ön kamerasıyla en göz alıcı özçekim fotoğrafları çekilebilmekle birlikte f / 1.8 diyafram açıklığı ile 12 MP ile başarılı bir arka kamera performansını hedefleyen yapısıyla tarzını yansıtmak isteyen kullanıcıların beklentilerini fazlasıyla karşılayacak özelliklere sahiptir. Sosyal medya platformlarında, herhangi bir ek fotoğraf uygulaması ile efekt eklemesi yapmadan istediği renklerde fotoğraflarını paylaşmak isteyen kullanıcıların beklentilerine dönük tasarlanmış ön ve arka kameraları aracılığıyla tarzınız cep telefonunuzdan taşacaktır.

 

Xiaomi’nin Avantajları

 

Pek çok farklı özelliğe sahip farklı serileri ve bu serilerin farklı modellerini üreten bir teknoloji şirketi olan Xiaomi’nin, türdeşlerine nazaran en önemli avantajı fiyat skalası bazında her dönem, kullanıcı önceliğini gözeten bir politika gütmesidir. 2010 sonrasında akıllı telefon piyasasına giriş yapan firma, bu özelliği ile kısa sürede çoğu kullanıcının vazgeçilmezi olmuştur. Bütçe olarak tüm meblağlara dönük modellere sahip olmakla birlikte Xiaomi Redmi 8A da bu kapsamda ele alınan modeller arasında ilk akla gelenlerden birisidir. 190 gram ağırlığında, 19 : 9 en boy oranı ve 6.22 inç boyutlu dokunmatik ekranı ile niteliksel olarak orta sınıfın üstündeki bir akıllı telefon görünümüne sahip olan Xiaomi cep telefonu modeli, bataryası ile de kullanıcı dostu niteliğini sonuna kadar hak eden ürünler arasında yer almaktadır. Hızlı şarj teknolojisine sahip olan bu model; batarya tüketimini kendi kendisine optimize etmektedir. Siz e-postalarınızı okurken düşük güçteki çekirdeği kullanan Redmi 8A, oyun oynama sırasında ise daha güçlü çekirdeği kullanarak sizin için en ideal performansı sizinle buluşturmaktadır. Dolayısıyla gün içinde pek çok farklı işinizi akıllı telefonunuzun hızlı şarj teknolojisini verimli biçimde değerlendirmesi sayesinde online ve offline olarak halledebilirsiniz. Cep telefonu kullanımında öncelikleriniz eğer gündelik işlerinizi halletmek, haberleri takip etmek, video izlemek, sosyal medya kullanımı ve online banka yahut e-posta gibi işlemlerse Xiaomi’nin tüm modelleri gibi, Redmi 8A da gözü kapalı tercih edebileceğiniz ürünler arasında ilk sıralarda gelmektedir.