Work And Travel Nedir?

Work And Travel Nedir?
25 Eylül 2019 11:27

Work and Travel, dünyanın çeşitli ülkesinden gelen üniversite öğrencilerinin Amerika Birleşik Devletleri’nin çeşitli eyalet ve şehirlerinde hem çalışma hem de gezme imkanı yakaladığı bir öğrenci değişim programıdır.

 

 

Program 4 ay sürmektedir. Öğrenciler bu 4 ay boyunca Amerika Birleşik Devletleri’nin çeşitli eyaletlerinde yer alan restoran, otel, fast-food, eğlence parkı, mağaza gibi hizmet sektöründe yer alan işlerde çalışmaktadır.

 

Work and Travel programı sayesinde öğrenciler çalışırken başka milletten insanlarla etkileşim halinde olacakları için; hem yabancı dil pratiği yaparak seviyelerini geliştirme, hem de farklı kültürleri tanıyıp onlarla paylaşımda bulunma imkanına sahip olacaktır. Bu da programa katılan öğrencilerin, henüz öğrencilik aşamasında vizyonlarının genişlemesine ve özgüvenlerinin artmasına ciddi katkıda bulunmaktadır. Programın sonunda ise öğrenciler; kendi ayakları üzerinde duran, kendi parasını kazanma ve harcama deneyimi edinmiş, vizyonlu ve özgüvenli bireyler olarak ülkesine dönerler. Programın travel ayağında ise, Amerika Birleşik Devletleri’nin o meşhur turistik bölgelerini ziyaret edip oralarda vakit geçirme imkanına erişmektedirler. Hollywood, Özgürlük Anıtı, Empire State binası gibi Amerika Birleşik Devletleri’nin sembol yerlerini ziyaret etmek, oralarda zaman harcamak öğrenciler için unutulmaz bir seyahat deneyimi olacaktır. Öğrencilerimizin en çok merak ettiği konuların başında tabi ki Work and travel ücreti ne kadar? Nasıl Katılabilirim ?  Soruları aranmaktadır.Bu yazımızda tüm bu sorulara yanıt bulacağız.

 

Work And Travel Programına Kimler Katılabilir?

 

 

  • 18-26 yaş aralığında olan,
  • Türkiye Cumhuriyeti veya K.K.T.C sınırları içerisinde yer alan üniversitelerin 4 yıllık örgün öğretim fakültelerinin herhangi birinde öğrenci statüsünde olan veya yüksek lisans öğrencisi olan,
  • Orta veya üzeri düzeyde İngilizce bilen,
  • Not ortalaması 4.00 üzerinden en az 2.00 ve üzerinde olan,
  • Özgüvenli, çalışma ortamına uyum sağlayabilecek, sosyal yönü güçlü olan her öğrenci bu programdan faydalanabilir.

Work And Travel Programını Düzenleyen Kurum ve Kuruluşlar

 

 

  • Amerika Birleşik Devletleri Dış İşleri Bakanlığı ve Bakanlığın Yetkilendirdiği Kurumlar:

Work And Travel programı direkt olarak Amerika Birleşik Devletleri Dış İşleri Bakanlığı (Department of State) ’nın yetkilendirdiği kurum ve kuruluşlar aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Programa katılan öğrencilerin çalışma koşullarının sağlanması ve yasal izinlerinin temini bu kurumlar tarafından sağlanmaktadır.

  • İşletmeler:

Programa katılan öğrenciler Amerika Birleşik Devletleri’nin çeşitli şehirlerinde yer alan işletmelerde çalışmaktadır. Bu işletmeler genelde hizmet sektöründe yer alan işletmelerdir. Bu işletmeler, öğrencilerle yapılan iş sözleşmesi bağlamında; çalışma şartlarının, ücretlerin ve varsa konaklama imkanlarının belirlenmesi ve sağlanmasıyla yükümlüdür. Bu işletmelerin sponsorluğu ve denetlenmesi ise yine Amerika Birleşik Devletleri Dış İşleri Bakanlığı tarafından sağlanmaktadır.

  • Work And Travel Program Acenteleri:

Öğrencilerin programa katılım aşamasında onlara kayıt, vize ve oryantasyon gibi konularda destek sağlayan kuruluşlardır. Programa katılan öğrencileri program hakkında bilgilendirir, programın işleyişinde yönlendirmeler sağlar ve programa katılım için gerekli evrak ve dokümanların hazırlanması konusunda öğrencilere danışmanlık hizmeti sağlarlar. Ayrıca da program hakkında öğrencinin kafasına takılan soruları özenle cevaplamaya ve onların yaşadıkları deneyimde onlara destek olmaya çalışmaktadırlar.

 

Neden Troy International?

 

 

Work and Travel programı; öğrencinin Amerika’ya seyahatinden orada yapacağı işin belirlenmesine, vize işlemlerinden program için gerekli diğer evrak ve belgelerin hazırlanmasına kadar ciddi sorumluluk gerektiren bir programdır. Öğrencinin her aşamada kafasının rahat olması, ödediği ücretle aldığı hizmet arasında bir tutarlılık olmasını gerektirmektedir. Troy International, 17 yıllık tecrübesi ve geniş organizasyon ağı sayesinde öğrencinin hem seyahat öncesi, hem de Amerika Birleşik Devletleri’nde karşılaşacağı bütün soru ve sorunları önceden belirleyip çözümler üretmektedir. Öğrencinin programa katılım aşamasından Amerika Birleşik Devletleri’nde geçireceği süreçlere kadar her aşamasında danışmanlık yapıp, gereken desteği sağlamaktadır.

 

Troy International’da Work And Travel Başvurusu ve Program Aşamaları

 

  • Work and Travel başvurusu yapmak isteyen öğrenci, Work and Travel programının kayıt aşamaları ve kazanımları hakkında ayrıntılı bir şekilde bilgilendirilir.
  • Daha sonra Troy International, programa katılacak öğrenciyi program hakkında bilgilendirir ve ona bir plan çıkarır. Ayrıca programın öğrenciye maliyetini hesaplar ve teklifini sunar.
  • Troy International’ın Amerikan danışmanları tarafından öğrencinin İngilizce seviyesi belirlenir.
  • Öğrenci, kayıt esnasında istenen belgeleri (pasaport, vesikalık fotoğraf, öğrenci belgesi vs.) hazırlar ve program acentesine teslim eder.
  • Job fair organizasyonu ve online görüşme operasyonu ile öğrenci-iş eşleştirmesi gerçekleştirilir.
  • Uçak bileti, havaalanı varış saatleri ve tarihler gibi seyahate ilişkin operasyonlar planlanır.
  • Programa katılacak öğrenci vize için gerekli olan belgeleri hazırlar. Troy International, vize belgelerinin hazırlanmasında öğrenciye her aşamada teknik destek ve danışmanlık sağlar.
  • Konsolosluklardan vize görüşmesi için tarih alınır.
  • Troy’un danışmanları tarafından, hazırlanan belgeler görüşmeye uygun hale getirilir.
  • Öğrenciyi vize görüşmesinde karşılaşacağı ortam hakkında bilgilendirmek amacıyla vize oryantasyonu yapılır.
  • Vizenin alınmasından sonra mümkün olan en uygun şartlarda uçak bileti temin edilir.
  • Öğrenci Work and Travel programına başlamak üzere daha önce belirlenen Amerika Birleşik Devletleri şehrine seyahat eder.
  • Seyahat sonrası öğrencinin karşılaşacağı her türlü durumda Troy International danışmanları öğrenciye gereken desteği orada da sağlamaktadır. Öğrencinin gittiği şehirde ona fayda sağlayabilecek her türlü bilgi öğrenciye sunulur. (Şehiriçi ulaşım, o şehrin yaşam standartları, işyeri ve işverenle irtibat ve merak edilen diğer her türlü konuda Troy danışmanları öğrenciye bir telefon kadar yakın olacaktır)

 

Work And Travel Programında Çalışılabilecek İşler

 

Work and Travel programı kapsamında programa katılacak öğrencinin tercih edebileceği çeşitli iş olanakları bulunmaktadır. Bu olanaklar programa katılım aşamasında danışmanlarla birlikte öğrenci tarafından belirlenir. Amerika Birleşik Devletleri’nin çeşitli eyalet ve şehirlerinde yer alan hizmet sektöründeki işletmelerde çalışma olanağı bulan öğrenciler gittikleri yerlerde; otel, fast food zinciri, restoran, kafe, eğlence parkları, mağazalar, lifeguard (cankurtaranlık) işleri gibi alanlarda istihdam edilmektedir.

Bu gibi işlerde çalışan öğrenciler haftalık 32-40 saat arası toplam çalışma limitlerine sahiptirler. Öğrencilerin çalıştıkları işlerden elde ettikleri saatlik ücret 8-12$ arasında değişmektedir.

Öğrencinin çalışacağı iş belirlenirken; İngilizce seviyesi, öğrencinin karakter özellikleri, önceki iş deneyimleri, öğrencinin sağlık koşulları gibi parametreler göz önünde bulundurulur.

Öğrenciler çalışma sürelerinde arta kalan zamanlarda isterlerse ek işler de yapabilmektedir.

 

Konaklama Olanakları

Work and Travel programına katılan öğrenciler gittikleri yerlerde yurt, otel, apart gibi yerlerde konaklayabilirler. Bazı iş yerleri konaklanacak yerleri kendileri ayarlayıp konaklama ücretini öğrencinin kazancından sağlayabiliyor. Konaklama imkanının işveren tarafından sağlanmadığı durumlarda ise öğrenciler kendileri için uygun şartlarda bulunan otel odaları, öğrenci yurtları veya apart dairelerde konaklayabilmektedirler.

Work And Travel Programından Elde Edilecek Kazanımlar

 

  • Mevcut İngilizce seviyenizi ilerletmek ve konuşma pratiği kazanmak
  • Amerika Birleşik Devletleri gibi çok uluslu bir ülkede yaşarken, farklı kültürlerle etkileşimde bulunmak ve farklı milletten insanlarla paylaşımlar yapabilmek
  • Mezun olmadan önce iş hayatına atılmanın verdiği özgüven
  • Yurtdışında yaşamak ve çalışmanın kattığı vizyon
  • Çalışma saatlerinizden arta kalan zamanda Amerika Birleşik Devletleri’nin meşhur tarihi ve turistik yerlerini ziyaret edip, oralarda vakit geçirme
  • Birleşik Devletlerde bulunduğunuz süre boyunca tanışacağınız yeni insanlar, kuracağınız yeni dostluklar
  • Work and Travel programını tamamlayıp ülkenize döndüğünüzde ailenize ve arkadaşlarınıza anlatacağınız onlarca unutulmaz anı elde edilir.