Web Hosting Nedir? Nereden Alınır?

Web Hosting Nedir? Nereden Alınır?
16 Temmuz 2019 09:14

Birçok insanın kendi bütçelerine uygun fiyatlı, kaliteli domain ve hosting almak için arayışa girdiği görülmektedir ve yine kendilerine uygun yerli bir firma ile çalışmayı hedeflemektedirler.

 

 

Bu konuda 2003 yılından beri domain tescil hizmeti veren Atak Hosting ve Domain Şirketi, 16 yıllık tecrübesi ve profesyonel çalışanları ile en iyi hizmet kalitesini sürdürmektedir.

Hosting Nedir?

Web Hosting, Barındırma hizmeti olarak da tanımlanır. Herhangi bir web sitesi içerisinde yayınlanılması istenilen evrakların, dokümanların veya resimlerin internet kullanan kişiler tarafından erişilebilirliği olan bir bilgisayar içerisinde tutulmasıdır. Bu web hosting barındırma hizmeti içeriğin yüklendiği web sitelerinin arka yüzleridir.

Dünya çapında tanınmış birçok ülkeye hizmet vermiş ve kaliteli hizmeti ile en iyi hosting modelini sizlere sunmakta olan Atak Hosting, web sitenizde en iyilere ulaşmanızı amaçlar.

Aynı zamanda ICANN akredite firma olup, uygun fiyatlar ve cazip fırsatları ile domain yönetimi konusunda oldukça deneyime sahiptirler.  Birçok yeni domain uzantıları da dâhil, istediğiniz ismi size en kısa süre içinde verebilen, kaliteli, üretken Hosting ve Domain firması olan Atak Hosting, kolayca ücretsiz isim sorgulaması da yapabilirsiniz.

Hosting Seçimi Yapılırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Hosting seçimi konusunda birçok önemli nokta vardır, fakat en önemlileri şu şekildedir; Veri tabanı desteği, Disk ve trafik limiti, Performans ve Script desteğidir. Web sitenizin kaliteli olması açısından bunlar en önemli etkenlerdir.

Veri Tabanı Nedir?

Kullanılan web siteleri için en önemli unsurdur veri tabanı, programın sunucu tarafından desteklenmiş olması gereklidir.

Disk ve Trafik Limiti Nedir?

Öncelikle Hosting boyutları ücretlere göre değişiklik göstermektedir, ilk olarak MB olarak boyutlandırılır. Yapılan site için boyutlarınızı seçmelisiniz, Limitsiz boyutlu hosting hizmeti de bulunmaktadır.

Performans Nedir?

Siteniz için öncelikle hosting domain hızınızı bilmelisiniz, en önemli unsurlardan bir tanesidir. İçerik yüklerken hızınız yavaşsa eğer sürekli bu denli sorunlar ile karşı karşıya kalırsınız buda performansınızı oldukça düşürecektir. Bu nedenle sitenize yükleme yaparken alanınızı hesaplayarak içerik yüklemeniz gereklidir, aksi halde fazla yükleme durumunda server hızınız düşecektir.

Script Desteği Nedir?

Web siteniz için hız desteğidir. İçerik yüklemesi oluşturulurken yüklenen animasyonlara v.b içeriklere dikkat edilmesi gereklidir, aksi takdirde hızı yavaşlatacaktır.