Web Hosting Nedir?

Web Hosting Nedir?
8 Nisan 2019 15:33

Web hosting, offline şekilde alt yapısı ve tasarımı yapılan web sitelerinin internet ortamında yayınlanmasına imkan tanıyan online hizmetlerden bir tanesidir.

 

 

 

Web hosting hizmeti satın alan kimseler web siteleri ile ilgili bütün veri ve dosyaların saklı tutulacağı sunucu adı verilen alanlar kiralamaktadır. Bir bakıma ambar olarak nitelendirilebilecek sunucular web sitenizin her türlü verisinin saklandığı yerdir. Servis sağlayıcınızın sürekli açık ve çalışır halde tutması gereken sunucunun çalışmadığı durumlarda web sitenize erişim de kısıtlanır. Bu nedenle web hosting hizmetinde servis sağlayıcının kaliteli ve profesyonel bir hizmet sunması her şeyden önemlidir.

 

Domain Transferi Nedir?

 

İnternet ortamında rekabetin her zamana had safhada olması domain transferi konusunun son zamanlarda sıklıkla karşılaşılan bir durum olmasına sebep olmuştur. Alan adı servis sağlayıcılarından memnun olmayan web sitesi sahiplerinin başka servis sağlayıcılar ile anlaşarak alan adlarını taşımalarına verilen isim olan domain transferi profesyonel bir şekilde takip edilmesi gereken bir konudur. Servis sağlayıcının sunduğu hizmetten memnun olmayan ve web sitesinin koşullarını iyileştirmek isteyen kimselerin başvurduğu bu yöntem uzun ve yorucu bir süreçtir. Nitekim bu sürecin profesyonel bir şekilde takip edilmemesi domain transfer işlemlerinin aylar sürmesine sebep olmaktadır. Azami 7 gün içinde tamamlanabilecek alan adı transferini şansa bırakmayıp en doğru servis sağlayıcı ile çalışmaya başlamalısınız. Ancak domain transferi yapılırken dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Domain transferinin ilk koşulu alan adı tescil süresinin üzerinden en az 60 gün geçmesi gerekliliği olarak bilinmektedir. 60 günden az bir süre geçmesi durumunda domain transferi yapılması imkansızdır.

 

Hosting ve Domain’de LimonHost Farkı!

 

LimonHost olarak domain ve hosting alanında sunduğumuz kapsamlı hizmetlerimiz ile hem sizi hem de web sitenizi güvende tutmayı birinci önceliğimiz sayıyoruz. Sunucu servisi sağladığımız kullanıcılarımız ile uzun süredir var olan birlikteliğimizde minimum risk ve maksimum memnuniyet ile çalışıyoruz. Domain ve hosting alanında ihtiyaç duyduğunuz her konuda uzman ekibimiz ile sizlere en kaliteli hizmeti sağlıyoruz. Web hosting’tenwordpresshosting’e, kurumsal e-posta’dan bayi hosting’ine kadar her alanda sizi destekliyoruz.