VRF Klima Sistemi

VRF Klima Sistemi
18 Nisan 2019 14:45

Vrf klima günümüz teknolojisi ile tasarlanmış bir sistemdir. Kullanım alanları bir hayli geniş ve ekonomik bir çalışma anlayışına sahiptir. Özellikle büyük alanlarda ve hem ısıtmanın hem de soğutmanın gerekli olduğu yerlerde kullanılır. Vrf sistemi nin en önemli avantajı ise, sistemde dolaşan gazın belirli zamanda ve belirli yerde direk iklimlendirme işlemi gerçekleştirmesidir.

 

 

Isı geri kazanırım cihazları ile kullanılan sının tekrar sisteme kazandırması sonucunda enerji tasarrufu sağlarken, sistemde kullanılan otomasyon panelleri ile de güvenli bir hizmet sağlamaktadır. Günümüzde akıllı ev teknolojisi yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır.

 

VRF Sistemi fiyat 

 

Vrf  sistemi, akıllı bina teknolojisine uygun bir şekilde tasarlanmak ve villa gibi özel lüks binalarda da kullanılmaktadır. Vrf klima sisteminin çevreye hiçbir şekilde zarar vermemesi, kullanım alanlarını genişletmiş ve çevreciler tarafından da onaylanmıştır.

Tek bir ünite ile birden çok iç üniteyi kontrol etmesi, binada kapladığı alanı azaltmaktadır. Özellikle yer sıkıntısı olan odalarda Vrf klima sistemi daha çok tercih edilmekte ve gerekli olan tüm konforlar sağlanmaktadır.

 

VRF Sistem markaları

 

Sisteminin en önemli faydası ise az alan kaplamasının yanında birde estetik görünümüdür. Otellerde kullanılmasının en büyük sebebi de budur. İç ünitelerin estetik görünüşü oldukça şık ve göze hoş gelmektedir. Montajının kolay olması da sistemin bir artısıdır. Kontrol panelleri ile sisteminin kullanımını kolaylaştırmış ve kullanıcılar tarafından anlaşılması en kolay sistemlerden bir tanesidir.

Merkezi ısıtma ve soğutma için kullanılan bu sistem, uluslararası platformda da kullanılmakta ve teknolojiden faydalanarak geliştirilmektedir.

 

VRF klima sistemleri teklif al

 

Sistemin olmazsa olmazlarından olan kumandaları her mesafeden komut vermektedir. Genel olarak tükettiği elektrik diğer iklimlendirme sistemlerine göre oldukça az ve sağladığı konfor yine diğer sistemlere göre daha iyidir. Birçok firma tarafından üretilmekte ve montaj hizmeti verilmektedir. Vrf klima sistemleri ülkemizde kullanım oranları bir hayli yükselmektedir.

Özellikle yeni yapılan plaza ve iş yerlerinde sadece vrf sistemi kullanılmaktadır. Montajı son derece kolay ve rahattır. Firmalar arası rekabet ortamından etkilenmeyen Vrf klima sistemleri, her zaman kalitesini korumakta ve hızla yaygınlaşmaktadır. Sistemin diğer bir özelliği ise, herhangi bir taşınma durumunda klimaların sökülüp tekrar başka yerde kullanılmasıdır.  Vrf klimasistemi 2000 yıllarında ülkemize gelmiş ve kullanılmaya başlanmıştır.

 

EN UYGUN VRF

 

Vrf klima sistemini de kullanılan ve gazın taşınması görevini üstlenen bakır borular, montajı oksijen kaynağı ile yapılmaktadır. Kaynak sonrasında gerekli olan kaçak testlerinin yapılması da son derece önemlidir. İzole malzemeleri ile güvenliği sağlanan bakır boruların montajında kullanılan kaynak telleri ve özel bantlar kaliteli bir şekilde seçilmelidir. Vrf klima sisteminin montajı kolay gibi görünse de ustalık isteyen bir konudur. Odalarda bulunan iç ünitelerin yerleri hassasiyet ile belirlenmelidir. Özellikle üflenen havanın her yere ve eşit bir şekilde dağılması gerekmektedir.

 

VRF MONTAJ

 

Montaj kurallarına uyulmadan hazırlanan bir sistemden verim de beklenmemelidir. İç ünite montajında dikkat edilmesi gereken diğer bir konu ise drenaj hattının iyi ayarlanmasıdır. İlerde yaşanacak su kaçaklarının önüne geçilmesi için drenaj pompası iyi ayarlanmalıdır. Konforu sağlamak için iç ünite bulunan üfleme panelleri de mantıklı yerlere doğru çevrilmelidir.

Fluo Vrf klima sisteminin en önemli yeri iç üniteler dir. Oda içerisinde göze hoş gelecek bir yere konulmalı ve gerekli olan hava akışı sağlanmalıdır. İnsanlar aşırı soğuk ve sıcak havaya maruz kalmamalı ve temiz hava ihtiyacını rahatlıkla karşılanmalıdır. Yanlış konulan iç üniteler yüzünden bir ok kullanıcı Fluo vrf klima sisteminden verim alamamaktadır.

İyi bir işçilik sergilenmesi de Fluo Vrf klima sistemleri için önemlidir. Bakır boruların ezilmemesi ve zaman içinde insanlar tarafından darbeye maruz kalmayacak bir şekilde montaj edilmesi de önemli bir kuraldır.

Bu yazının tüm hakları alyatek.com.tr ’ye aittir. İzinsiz kullanılması ve çoğaltılması yasaktır! AUX Klima sistemleri 3yıl garantilidir.