Vicdan pusulası ve vatan sevgisi

Vicdan pusulası ve vatan sevgisi
8 Ağustos 2015 13:49

Ey Yüce Türk İslam alemi! Sohbetimiz; Vicdan Pusulası ve Vatan sevgisi, hakkında olacaktır.

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

 

Değerli okuyucular!

 
Büyük Türk Milleti olarak sağlıklı bir şekilde varlığımızı sürdürebilmemiz için toplum hayatına ihtiyacımız vardır. Büyük Türk Milletinin mutluluğu ve huzuru ise toplumun huzur ve mutluluğuna bağlıdır. Toplum halinde yaşamanın dini, Milli, ahlaki ve örfi bir çok kuralları vardır. Birlik-beraberlik ve toplumsal yardımlaşma ve dayanışmanın temeli olan bu kurallara Allah’a inanarak uyulduğu ölçüde bireysel ve toplum huzur ve mutluluğa erme imkanı bulmaktadır. Bu kurallardan birisi de Mukaddes kitabımız Kur’an-ı kerim de, ”Kötülük ve düşmanlıkta değil; iyilik ve güzellikte yardımlaşmak” olarak özlü bir şekilde dile getirilmektedir. İslam dini fertlerin biribiriyle yardımlaşma ve dayanışmalarını, inanç ve takvadan kaynaklanan kardeşliğin bir gereği olarak görmektedir. Aynı duygu ve düşüncelerde fert ve toplum yaşamında iman ve takva ilkesini yerleştirebilmemiz için bu dayanışma şarttır.

 

 

DEĞERLİ MÜ’MİNLER!

 
Cenab-ı Allah, insana akıl ve irade vermiş ve bunun gereği olarak onun tasarrufuna sorumluluklar yüklemiştir. Bu sorumlulukların yerine getirilebilmesi için Peygamber ve kitaplar göndermek suretiyle ona rehberlik etmiştir.

 

 

Mü’min, imanı, ibadeti, ahlakı ve faaliyetleriyle dürüst ve örnek insandır, örnek insan olmak durumundadır. Böyle olmasını isteyen Cenab-ı Allah ve Peygamberdir.

 

 

Mü’min olanlar, ilk önce Allah’ın birliğine, Hz. Muhammed (s.a.v.)’in Allah’ın kulu ve elçisi olduğuna, Peygamber (s.a.v.)’in bildirdiklerinin hak olduğuna benzersiz ve şüphesiz iman eden, sonra imanın gereği olarak Allah ve Peygamberin emir ve yasaklarına harfiyen uyan, haram, rüşvet ve günahlardan sakınan kimsedir.

 
VİCDAN PUSULASI

 
İnsanlık, insanlar arasındaki ilişkilerde, insanca davranışları içeren, ahlak ve faziletli bir ruh yapısı ki, gerçek anlamda insanı insan yapan bu yapıdır.

 

 

İnsanı diğer yaratıklardan ayıran, düşünce, ifade, seziş, zihniyet gibi ögelerdir. İnsanı da kendi gurubundan ayıran farklar vardır ki, o da insanlık anlamında yerini bulan, vicdanen davranış, tutumlardır.

 

 

Beden yapısındaki benzerlikler, insanı insan yapmaz. Allah’tan korkarak, acıma, iyilik kardeşlik duyguları uygulama eğilimleri gibi hak, hakikat yollu faaliyetleri yaşatan kişi insandır. Kim ki bu faziletten yoksun o kişi kaba, bencil, sevimsiz, çirkindir.

 

 

Bu zihniyete mensup olanları, ne Allah, ne de kulu sever.

 

 

1- ”Kılıç, Türklerin elinde bulunduğu surece senin dinine zeval yoktur.” (İmam- Azam Ebu Hanife)
2- ”Muvaffakiyet Zafer heyecanını arttırır. Heyecanla ileleyen Ordu, Türk Ordusu ve bu Orduya komuta edenler Türk komutanı olursa muvaffakiyetin nispeti de o derece büyük olur.” (Mareşal Fevzi Çakmak)
3- ”Türkler öldürülebilirler; fakat mağlüp edilemezler.” (Napoleon Bonaparte)
4- ”Savaşın zevkini almak isteyen, Türklerle savaşmalıdır.” (Tausend)
5- ”Türkler’ de yalnız sonsuz bir cesaret değil, iradeleri sersemleştiren bir sihirbaz zekası da vardır.” (General Çernayev)
6- ”Türk’e karşı hiç bir şey duramaz. Hiç kimse onu, yutulacak bir lokma olarak kabul edemez.” (Cahiz)

 

 

Gerçek manada insan, gerçek manada Müslümandır, yeter ki, cüzdan muhasebesini vicdan muhasebesinin üstünde tutup önem vermesin. Allah’tan korkup, İman sahibi olsun.

 

 

23-63 Eksenini süsleyen,
Onurlayan fazilet.
Baskil’den Brecik’e kadar yıldız yıldız donatan
23-63 Ekseninden fışkırır bereket.

Mahlukatın muteber, şereflisi insandır.
Bu, ayeti kutsidir, Kur’an dili beyandır.
İnsan ne ise, insanlık yolu vicdanlı olandır.
Vatan sevgisini bencillikten üstün tutmak insanlıktır.

Farklı tutum göstermez, zengin, fakir bir onca
Tercih, ayrım olmaz Türk kültüründe insanca
İslam iman şartında sahip bir ruh, inanca
23-63 Ekseninde gidilen yollarda geleceğe ışıktır insanlık.

 

 

Vatan şehitlerini, Cumhuriyetimizin kurucusu M. Kemal Atatürk’ü rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hastalara şifa-i şerifler dileriz.
Cenab-ı Allah, Yüce Türk İslam alemini emrettiği şekilde, Allah’a inanarak ruhunda Vatan sevgisini taşıyanların Vatana hizmet etmeyi nasip etsin. Amin Velhamdulillahi rabbilalemin. Maasalavat.

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun