Ve Vodafone İstanbul Maratonu’nun startı verildi

Ve Vodafone İstanbul Maratonu’nun startı verildi
13 Kasım 2016 10:18

Son olarak “Türkiye Aşkına Şehitler Anısına” temasıyla düzenlenen 38. Vodafone İstanbul Maratonu’nda vatandaşların katıldığı “Halk koşusu” yerine bu yıl “Kahramanlar Koşusu” adı verilen yürüyüş 9.40’da start aldı.

 

 

 

 

 
1979’dan bugüne kesintisiz olarak her yıl düzenlenen ve kıtalararası koşulan ilk yarış olma özelliğine sahip olan Vodafone İstanbul Maratonu, maraton (42,195 km), 15 kilometre koşusu, 10 kilometre koşusu ve Kahramanlar Koşusu olmak üzere 4 ana kategoride koşuluyor.

 

2012 yılında Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından “Altın Kategori” unvanına layık görülen ve Avrupa’nın en iyi 11, dünyanın en iyi 22 maratonundan biri olan maratona bu yıl 30 bine yakın sporcunun katılması bekleniyor. Maratona katılan çipli koşucu sayısı Vodafone’un sponsorluğuyla birlikte 2011’den bu yana yaklaşık 4 kat arttı.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından Vodafone’un isim sponsorluğunda bu yıl “Türkiye Aşkına Şehitler Anısına” temasıyla düzenlenen Vodafone İstanbul Maratonu’nun startı Altunizade’den verildi. 42 KM’lik maraton 11.10 sularında Sultanahmet’te bitecek.

 

İlk olarak 08.45’te Tekerlekli Sandalye ile yarışan engelli sporcuların startı verdilirken, 09.00’da 42K Maraton ve 15K Maraton startı yapıldı.

 

09.20’de 10K ve 09.40’da ise eski adı Halk Koşusu olan bu sene “Kahramanlar Koşusu” olarak adlandırılan koşu start aldı.

 

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk: “Bu sene bizim ve tüm Türkiye halkı için çok özel bir sene”

 

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk; 15 Temmuz’da onlarca şehidin verildiği yerde bugün spor için binlerce insanın bir araya geldiğini hatırlatarak; “Bu sene Vodafone İstanbul Maratonu’nun 38’inci kez koşulacak, 5’inci kez sponsor olacağız. Fakat bu sene bizim ve tüm Türkiye halkı için çok özel bir sene. Şu anda bulunduğumuz yer 15 Temmuz’da onlarca şehidimizi verdiğimiz yer. Bundan yola çıkarak bu sene maratonu ‘Türkiye Aşkına Şehitler Anısına’ koşuyoruz. Her sene zaten binlerce katılım oluyor. Bu sene çipli koşucu adedi 30 binlerde ifade ediliyor. Her sene olduğu gibi halk koşusu olacak ve bu sene ‘Halk Koşusu’nun adını ‘ ‘Kahramanlar Koşusu’ olarak değiştirdik ve her sene 100 ile 150 bin arasında olan katılımın bu sene daha fazla olmasını bekliyorum. Çünkü bu senenin anlamı çok çok daha özel.

 

Biz İstanbul Maratonu’na 2012 yılından beri sponsoruz ve 2012 senesinden beri Uluslararası Atletizm Federasyuonu, Vodafone İstanbul Maratonu’nu altın kategoride görüyor ve bu sene. Gelecek sene de altın kategoride koşulmaya devam edilecek. Gelecek yıl da altın kategoride olması çok önemli fakat daha önemli bir konu biz bu maratonu majör maratonlar arasına sokmak istiyoruz. Dünyada 6 tane majör maraton var. New York, Boston, Chicago, Tokyo, Londra ve Berlin. Bu maraton neden 7’nci maraton olarak klasmana girmesin? Hiçbir sebep yok. Şunu bekliyorlar; koşuculara destek olmak. 42 km koşan bir insan bu heyecanlı ortam bittikten sonra yalnız koşmak zorunda kalıyor, bunu engellemeliyiz.” diye konuştu.
Kaynak: Hakan Tarhan – Mustafa Akın – Uğur Demirkırdı / İstanbul – DHA