Ve Podolski imzayı attı..

Ve Podolski imzayı attı..
4 Temmuz 2015 19:22

Galatasaray, Alman futbolcu Lukas Podolski ile 3+1 yıllık sözleşmeye imza attı. Türk Telekom Arena’da düzenlenen törene Podolski’nin yanı sıra Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve futboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi Cüneyt Tanman katıldı.

 

DURSUN ÖZBEK: “LUKAS GALATASARAY İÇİN UZUN YILAR HİZMET VERECEK BİRİSİ”

 

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, “Bu sezon yapmayı planladığımız teknik ekibin verdiği projeler doğrultusunda Podolski ile imzaladık. Galatasaray uzun süre hizmet verecek bir arkadaşımız. Lukas Almanya’nın 10 numarası, uzun süredir izlediğimiz futbolcuydu. Takıma büyük katkı vereceğini biliyoruz. İstanbul’da Galatasaray’da başarılar diliyorum. Taraftarlarımızın da bu transferle ilgili büyük beklentisi vardı. Onu da karşıladık” dedi.

 

“ŞAMPİYONLUĞUN EN BÜYÜK ADAYI OLAN TAKIMI OLUŞTURUYORUZ”

 

Sezonu şampiyon kapattıklarını ve Süper Kupa’yı hedeflediklerini aktaran Dursun Özbek, “Sezonu şampiyon olarak bitirdik Süper Kupa’yı hedefliyoruz şampiyon bir takımın eksikliklerini tespit ettik. Teknik kadro takviye yapılması gereken yerleri tespit etti. Transfer Ağustos sonuna kadar devam ediyor acele etmeye gerek yok. En iyi şekilde hizmet edecek oyuncuları transfer etmek istiyoruz. Mali şartlar altında en iyi şartları zorluyoruz. Ağustos sonuna kadar transfer etmek istediğimiz oyuncular var. Şampiyonluğun en büyük aday takımını oluşturuyoruz. Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray’a yakışır ekip oluşturuyoruz. Biraz sabırlı olmakta fayda var. Sözleşme detayları var. 3 yıllığına 3+1 yıllık kontrat yaptık” ifadelerini kullandı.

 

LUKAS PODOLSKİ: “BÜTÜN GÜCÜMÜ GALATASARAY İÇİN VERMEK İSTİYORUM”

 

Galatasaray ile 3+1 yıllık sözleşmeye imza atan Lukas Podolski, “Geçtiğimiz sezonlarda da bana teklif olmuştu. Bu yaz periyodunda ilgi daha fazla oldu. Kendimi çok mutlu hissettim. Ailemde benim burada oynamamı istedi. Galatasaray, geçen yılın şampiyon takımı ve önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi’nde direk oynayacak. Bütün gücümü Galatasaray’ın şampiyonluğunu yenilemek ve Şampiyonlar Ligi’nde bir üst tura çıkmak için bütün gücümü Galatasaray için vermek istiyorum” dedi.

 

“GALATASARAY’IN ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE DOĞRUDAN OYNAMASI KARARIMDA ETKİLİ DEĞİLDİ”

 

“Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde doğrudan oynaması il kararımda etkili değildi diyen Alman futbolcu, “Galatasaray’ı daha önceden tanıyordum. Galatasaray’ı Avrupa’dan ve Türkiye Ligi’nden biliyorum. Burada maç oynadım. Atmosferi yakından biliyorum. Taraftar bana destek verdi. Aslında bugün anlaşmamda Galatasaray’a gelmemde taraftarın büyük etkisi oldu. Galatasaray’a gelme kararımı kolaylaştırdı. Galatasaray’ın direk Şampiyonlar Ligi’nde oynayacak olması belirleyici etkin olmadı. Bütün gücümü ve kuvvetimi Galatasaray’a vermek için buradayım” şeklinde konuştu.

 

“SNEİJDER ÇOK BÜYÜK VE İYİ BİR OYUNCU”

 

Golcü futbolcu, kariyerinde bir çok kupa olduğunu ancak kazanılan başarılarının asla karakterinde bir değişiklik yaratmadığını söyledi.

 

Podolski, Sneijder gibi üst düzey oyuncularla oynamasının kendini motive edeceğini ve daha önceden futbol oynadığı Hamit Altıntop ile çalışmak için sabırsızlandığını ifade etti.

 

CÜNEYT TANMAN: ” TARAFTARIN ÖZLEMİNİ GİDERDİĞİMİZ İÇİN MUTLUYUZ”

 

Galatasaray’ın futboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi Cüneyt Tanman ise, “Podolski 2011 tarihinde de Galatasaray’ın ilgi duyduğu çok önemli bir dünya starı. O günden bugüne gelen bir özlem vardı. Taraftarın özlemini giderdiğimiz için mutluyuz. Podolski’nin inşallah çok ciddi katkıları olacak. İyi bir profesyonel ve karakterli oyuncu. Hamza hoca takıma çok büyük katkısı olacağını düşünüyor, ben de öyle düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

Tanman ayrıca, gündemdeki isimler hakkında bir girişimlerinin olmadığını söyledi.

 

Mustafa AKIN – Boğaçhan ÖZER, İSTANBUL-DHA