Ve o okullar mühürlendi!

Ve o okullar mühürlendi!
16 Eylül 2014 08:40

Diyarbakır’dan sonra Şırnak’ın Cizre ilçesinde Kürdi-Der, Eğitim Destek Evreli ve Eğitim-Sen tarafından dün açılan ve Kürtçe eğitim vereceği belirtilen Berivan İlkokulu bugün saat 05.00 sıralarında polis tarafından Şırnak Valiliği’nin aldığı karar doğrultusunda kapısına mühür vuruldu.

 

Cizre’de dün HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin kişinin katılımıyla Kürtçe eğitimin verileceği Berivan İlkokulu açıldı.

 

Cizre’deki okul dün Diyarbakır’daki okul gibi Şırnak Valiliği’nin aldığı karar doğrultusunda kapatılarak kapısına mühür vuruldu. Bugün saat 05.00 sıralarında Dicle Mahallesi’nde bulunan Berivan İlkokulu’na gelen polisler, Valiliğin kararı doğrultusunda dün açılışı yapılan okulun kapısını mühürlendi. Polislerin okulun tabelasını da söküp götürdükleri belirtildi.

 

YÜKSEKOVA’DAKİ KÜRTÇE OKUL DA MÜHÜRLENDİ

 

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde, Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği (Kurdi-Der), Kürt Dili ve Eğitim Hareketi (TZP) ile Eğitim-Sen öncülüğünde açılan Kürtçe okul, sabah saatlerinde valilik kararıyla mühürlendi. Yüksekova İlçesi’nde Kurdi-Der, TZP ile Eğitim-Sen öncülüğünde yapımına başlanan 4 katlı okul tamamlanmayınca Esenyurt Mahhallesi’nde tek katlı ev, geçici süreyle Kürtçe eğitim vermek için dün açıldı. 4 derslikte eğitim verecek okula İmralı’da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan’ın annesinin adı olan ‘Üveyş’ ismi verildi. Okulun açılışı da Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, DBP İlçe Örgütü yöneticileri, Barış Anelleri İnisiyatifi, Eğitim-Sen Yüksekova temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Kurdi-Der yöneticileri ile çok sayıda kişi katılmıştı. Dün açılışı yapılan okul, bugün sabah saatlerinde ise valilik kararıyla mühürlendi. Sabah saatlerinde okula gelen polisler, “Söz konusu, sözde eğitim kurumu Hakkari Valiliği’nin 15. 09. 2014 tarihli 2512 sayılı oluruyla MEB Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliğinin 5. maddenin 4. fıkrası ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 9/C maddesi hükümlerinin uyarınca faaliyetten men edilmiştir.” şeklinde mühürleyip okuldan ayrıldı.