Ve İBB’nin mührü İmamoğlu’nda: 16 milyon insanın adına yetkiyi devraldık

Ve İBB’nin mührü İmamoğlu’nda: 16 milyon insanın adına yetkiyi devraldık
17 Nisan 2019 19:04

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Ekrem İmamoğlu, Saraçhane’de bulunan İBB binasında görevi AKP’li Mevlüt Uysal’dan devir aldı.

 

 

 

İmamoğlu, Uysal’dan mührü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, “Geçmişten bugüne kimin emeği geçmişse. Bu şehre kim hizmet etmişse, onlara yürekten şükran duygularımı belirtmek istiyorum. Bu makam, bizden sonra da başkalarına nasip olacaktır. Biz, yine layıkıyla kişilere bu makamı devrederken, inşallah onlara “yolunuz açık olsun” demeyi nasip eder süreç.” dedi.

 

Daha sonra ise konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“Neyseki büyük bir sıkıntı olmadan süreci orada toparladık. Büyükşehire geldik. Bugün, hızlıca görevimize başlamak ve belediyedeki birçok konuya hakim olmak istiyoruz. Çalışanlarımızla kucaklaşmak istiyoruz.

 

Yinelemek istiyorum. 16 milyon insanın adına yetkiyi devraldık. 16 milyon insanın temsilcisiyiz, emanetçisiyiz. Birçok sorunu hep birlikte çözeceğiz. Kutsal bir göreve şu an itibariyle başladığımın farkındayım. Bu şehrin derinliğini, tarihini, maneviyatını hisseden birisiyim.

 

Bu şehrin geleceğine büyük hizmetler yapacağımı hissediyorum. Kimsenin gözü arkada kalmasın.

 

Bu hafta sonu tüm İstanbul halkını davet edeceğiz. Hep birlikte “bismillah” deriz, başlangıç yapmış oluruz. İlk icraat, bu şehrin yönetim anlayışını, şeffaflığını, varlığını, insanlarına hissettirmek.”