Ve Arınç da gemileri yaktı

Ve Arınç da gemileri yaktı
26 Temmuz 2014 11:20

Bugüne kadar hep Cemaat’e bir açık kapı bırakmayı tercih eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cemaat’le arasındaki gemileri yaktı ve artık barışın zor olduğunu söyledi.

 

 

Daha önce Cemaat mensuplarının hükümetten af dilemesi durumunda barış olabileceğini belirten Arınç, Cemaat’e yaptığı çağrıya yanıt gelmediğinden, iki taraf arasında artık barışın gözükmediğini söyledi.

 

 

NTV’de katıldığı bir programda konuşan Arınç, daha önce yaptıkları çağrılar geri çevrildiği için bu noktadan sonra hükümetle Cemaat arasında yumuşama olamayacağı belirtti.

 

 

“‘Bizim içimizde yanlış yapanlar vardır ve bizim artık bunlarla ilgimiz yoktur’ denmesi yönünde yaptığım çağrıya yanıt gelmedi… Bu olmadıkça gerilim artacak gibi görülüyor.” diyen Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

 

“En önemli kişilerine ‘yazık olur bu kitleye, şunu yapın’ diye haber gönderdim. Yapmaları gereken şey, ‘Bize aidiyet gösteren bazı kişiler siyasi amaçlarla yanlış işler yapmışlarsa, bizden değildirler, reddediyoruz deyin’ dedim. Onları ortada bırakın ki biz üzerlerine gidelim… Bu kadar masum isteği bile kabul etmediler.”

 

 

Bu nedenle iki taraf arasındaki gerilimin daha da artabileceğini söyleyen Bülent Arınç, başlatılan soruşturmayla ilgili de “Tek dileğimiz adil ve uzatılmadan yargılanmaları, Balyoz’da Ergenekon’da olduğu gibi beş seneye varmamalı” ifadelerini kullandı.

 

 

Gözaltına alınan emniyet mensuplarına yapılan muameleyi hoş görmediğini de belirten Arınç “Emniyet müdürlüğü, polis şefliği yapmış insanların ellerine, hem de arkadan kelepçe takılımış olması insani ve hoş değil. Cinayet zanlısı gibi kelepçeleme, küçük düşürme veya fena muamele hoşuma gitmedi.” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Odatv