VDS Kiralama! VDS Nedir?

VDS Kiralama! VDS Nedir?
15 Ağustos 2020 09:36

VDS kısaca paylaşımsız sunuculardır denilebilir. VDS kelimesi virtual dedicated server kelimelerinin baş harflerinden oluşmaktadır. Özel sanal sunucular olarak bilinmektedir. VDS sunucu paketleri tamamen dedicated sunucu özelliklerini içermektedir. Dedicated sunuculara göre maliyetleri düşük olan VDS ile web sitelerinizi yayınlayabilir ya da özel bilgilerinizi koruma altına alabilirsiniz. Bu sanal sunucular belirttiğimiz şekilde dedicated sunucular gibi çalışır. Vmware sanallaştırma teknolojisi ile büyük çaptaki sunucuların parçalanması ile VDS’ler oluşmaktadır. VDS’lerde kendi içinde VPS’leri oluşturabilmektedir. VDS’lerde işletim sistemi olarak Linux sistemleri veya Windows sistemleri kullanabilirsiniz. Linux işletim sistemine örnek olarak Centos verilebilir. Windows işletim sistemine örnek olarak Windows 10 verilebilir. Bu işletim sistemleri sayesinden işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

 

vds1

 

VDS Ne İşe Yarar?

VDS sunucuların genel kullanım amaçları şunlardır; ASP, PHP, HTML vb. web sitelerini yayınlama, hosting firması oluşturma, hiti ve ziyaretçisi yüksek olan web sitelerine sağlam bir alt yapı oluşturma, uzak masaüstü bağlantısı ile yedekli sistemle şirket dosyalarını koruma altına alma, şirket yazılımını çalıştırarak her zaman yazılımın erişilebilir olmasını sağlama, büyük firmaların şirket maili kullanımlarını arttırma, çoklu web sitesi yayıncılığı yapabilme vs… Bu işlemlerin tamamını VDS sunucular ile yapılabilmektedir. VDS’lerde Windows ve Linux işletim sistemlerini kullanabilirsiniz.

 

Windows işletim sistemine sahip VDS sunucular Asp, Asp.net, Mssql desteklidir. Linux işletim sistemine sahip VDS sunucularsa Php, Html, Mysql desteklidir. Linux sunucular Linux tabanlı oldukları için Google optimizasyonuna daha yatkın durumdadırlar. Ayrıca WordPress, Drupal, Magento vb. içerik yönetim sistemleri bu sunucularda tam performanslı çalışmaktadır. Control Teknoloji her iki işletim sistemini de sizlere sunmaktadır. Ayrıca ücretsiz sunmuş olduğu Plesk kontrol paneli sayesinde websitelerinizi yayına verme imkanı vermektedir. Plesk kontrol paneli birçok işinizi kolaylaştırmaktadır. Web sitesi yayınlama,dosya yönetimi, mail yönetimi, yedekleme yönetimi vb. özellikleri sayesinde sunucuyla uyumlu bir şekilde çalışmaktadır. Kısaca sunucu yönetimini kontrol paneli ile yapabilirsiniz. Control Teknolojiden kiralanan VDS’lerdeki diğer özellikler şöyledir: Centos ve Php desteği, Windows ve Asp desteği, Ücretsiz Plesk panel ve teknik destek, Ücretsiz sertifika, Eski sunucu taşınması, Artırılabilir kapasite, DDOS koruması, Yüksek işlemci desteği. Sizlerde VDS hizmetinden faydalanmak isterseniz aşağıdaki adresi ziyaret edebilirsiniz.

www.control.com.tr/vds-kiralama

vds2