Vatikan: Türkiye’deki gelişmeler endişe verici

Vatikan: Türkiye’deki gelişmeler endişe verici
24 Temmuz 2016 08:40

Vatikan Şehir Devleti Sekreteri (Başbakan) Kardinal Pietro Parolin, darbe girişimi sonrası Türkiye’de yaşanan gelişmelerin endişe verici olduğunu söyledi.

 

 

 

 

 

Vatikan Şehir Devleti Sekreteri (Başbakan) Kardinal Pietro Parolin, katıldığı bir etkinlikte Türkiye’de darbe girişiminden sonra yaşanan gelişmelere ilişkin gazetecilerin sorusuna, “Bunlar pozitif gelişmeler değil. Herkes için endişe kaynağı” diye yanıt verdi.

 

Dünyada gerginliklerin arttığına dikkat çeken Parolin, “Gerginlikler, sorunların çözümünde iyi bir ön koşul değildir. Biz, bilgelik ve insaniyetin, doğru çözümler bulmakta insanlar üzerinde hakim olmasını umuyoruz” dedi.

 

Katoliklerin merkezi Vatikan’ın iki numarası, iki gün önce yaptığı bir başka açıklamada ise, darbe girişimi sonrası Türkiye’deki mevcut durumun üstesinden, insan hakları ve hukukun üstünlüğü kriterleri doğrultusunda gelinebilmesi gerektiğini söylemişti.

 

Parolin, Türkiye de dahil olmak üzere dünyadaki mevcut krizlerin çözümünde çıkış noktasının, bireye ve onun onuruna saygı olması gerektiğini de eklemişti.

 

 

 

Kaynak: DHA